Ny ledare för ett växande företag

Den 1 juli tillträder John Wastring som ny vd på laddboxföretaget Zaptec Sverige. Den tidigare vd:n, Axel Philipson, påbörjar samtidigt en ny tjänst som AI-specialist på företaget.

John Wastring började på Zaptec Sverige i augusti 2022 som försäljningschef och har under de senaste månaderna agerat som interim vd. Nu blir han permanent vd från och med den 1 juli.

– John har spelat en betydande roll i Zaptec Sveriges framgångar och levererat goda resultat under sin tid inom företaget. Jag är 100 procent säker på att han kommer att fortsätta utvecklas även som vd. Som interim vd har han visat att han är rätt person att fortsätta bygga vidare på Zaptec Sveriges framsteg, säger Kurt Østrem, vd på Zaptec.

Ekonomisk tillväxt

Nyligen kunde Zaptec Sverige meddela att årsredovisningen för 2023 visade en kraftigt ökad omsättning för bolaget – från 167 miljoner kronor 2022 till 408 miljoner kronor.

– Jag är mycket hedrad över att få ta mig an rollen som vd för Zaptec Sverige. Det är en spännande tid för företaget och jag ser fram emot att leda vårt fantastiska team mot nya framgångar. Det stora intresset för våra laddboxar och de positiva resultaten från vårt hårda arbete är verkligen inspirerande. Jag ser fram emot de möjligheter och utmaningar som ligger framför oss, säger John Wastring.

Axel Philipson blir ny AI-specialist

Den tidigare vd:n Axel Philipson tar nu på sig rollen som AI-specialist på Zaptec Sverige.

– Axel kommer att göra ett strålande jobb och ge ännu mer värde för Zaptec under de kommande åren. Jag vill tacka Axel för hans utmärkta arbete och fantastiska prestationer under hans tid som vd. Han kan vara stolt över vad han har uppnått och över det starka team han har hjälpt till att bygga, säger Kurt Østrem.

Axel Philipson har arbetat på Zaptec Sverige sedan 2019 och har många tankar om hur bolaget ska arbeta med AI framöver. Han tillträder sin nya roll omgående.

– John har gjort ett fantastiskt jobb som säljchef och jag är övertygad om att han kommer att lyfta Zaptec Sverige till nya höjder i sin nya roll som vd. När det kommer till AI har tekniken en enorm potential och jag är övertygad om att vi kan bli branschledande inom detta område. Jag ser fram emot att samarbeta med alla avdelningar och AI-ambassadörer inom bolaget men även med externa parter för att maximera nyttan av denna teknik och ta hjälp av AI för att nå våra globala mål, säger Axel Philipson.