Inwido utser ny VD och koncernchef

Styrelsen i Inwido har utsett Fredrik Meuller till den nya VD:n och koncernchefen. Han kommer att tillträda senast den 1 maj 2024, enligt överenskommelse.

”Jag är stolt och glad över att kunna presentera Fredrik Meuller som ny VD och koncernchef”, säger Inwidos styrelseordförande Per Bertland. ”Han är en kompetent ledare och har i sin position som VD för Nord-Lock Group visat att han har djup förståelse för hur man skapar såväl organisk som förvärvsdriven tillväxt i en internationell verksamhet. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Inwido byggt upp och leda koncernen till nya framgångar.”

Fredrik Meuller, född 1970, har fungerat som VD och koncernchef för Nord-Lock Group, ett företag inom Latour Group, i över fem år. Han har även tidigare erfarenhet inom investment banking och management consulting. Utöver detta har han en imponerande bakgrund inom industrisektorn, inklusive 16 år i olika ledande befattningar inom Trelleborg Group, bland annat som Business Area President för Trelleborg Offshore & Construction.

”Jag är mycket glad över att få anta den här utmaningen”, säger Fredrik Meuller. ”Inwido är ett företag med bevisat starkt track record. Företaget befinner sig i en spännande tid när EU vänder alltmer fokus mot energieffektiviseringsåtgärder där fönster och dörrar står i centrum. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med koncernledningen, övriga medarbetare och styrelsen för att ta nästa steg i företagets utveckling.”

Fredrik Meuller kommer att efterträda Henrik Hjalmarsson, som har varit VD och koncernchef på Inwido i fem år. Hjalmarsson kommer att överta en liknande roll hos OptiGroup.

Inwido rapporterar siffror för det tredje kvartalet imorgon (tisdag 24 oktober)