Inwido har planerat en investering på cirka 100 miljoner kronor i produktionsanläggningarna för Elitfönster i Vetlanda. Detta är den största investeringen i Elitfönsters historia, vilket innebär att produktionen kommer att sammanfogas från två fabriker till en enda fabrik. Syftet med denna investering är att öka kapaciteten, förbättra lönsamheten och skapa en mer hållbar produktion.

Inwidos största affärsenhet, Elitfönster, har för närvarande fyra produktionsanläggningar, varav två finns i Vetlanda och två i Lenhovda. Genom en investering kommer produktionen i Vetlanda att samlas i en enda anläggning. Trots detta förväntas kapaciteten att öka och både klimatavtrycket och energianvändningen minska.

”Det är en offensiv satsning som ger Inwido stora möjligheter att stärka vår position i Sverige genom att öka kapaciteten i vår största affärsenhet, Elitfönster, samtidigt som produktionen blir mer effektiv och hållbar”, säger Henrik Hjalmarsson, vd och koncernchef på Inwido.

Ambitionen är att framtidsanpassningen av fabriken ska ge mer tid till innovation och produktutveckling vilket innebär att Elitfönster kan fortsätta erbjuda högkvalitativa produkter och samtidigt stärka sin ledande position på marknaden.

”Inwido är en framåtlutad ägare som med investeringen skapar framtidens fönsterfabrik och som ger oss möjligheten att ytterligare stärka vår position. Vi fyller 100 år nästa år och detta blir onekligen en stor milstolpe i vår historia”, säger Jonas Hernborg, vd på Elitfönster.

Planen är att implementeringen ska vara fullt genomförd under 2025.