Abelco Investment Group utökar sin verksamhet inom e-handel genom att investera i Brandica och dess produkt Gustaf. Brandica är ett webbutvecklingsbolag som specialiserat sig på lösningar inom e-handel, och genom deras plattform Gustaf kan privatpersoner, företag och kreatörer enkelt starta upp en egen webbshop. Abelco har varit med och utformat produkten och plattformen Gustaf och har nu valt att investera i Brandica.

Gustaf.se har nyligen lanserat en early-access beta och efterfrågan är redan hög. 12 webbshoppar från olika branscher, inklusive gaming, musik, konst och natur, har redan förfrågat om att använda plattformen. Genom att erbjuda en sömlös B2B2C-lösning där Brandica tillhandahåller hela kedjan från betalning, frakt och utveckling, kan Gustaf möjliggöra för Abelcos andra portföljbolag att få ytterligare ett affärsben i sin verksamhet. Detta genom att erbjuda försäljning av merch och varor till sina kunder, följare och communities utan att behöva tillsätta lagerhållning eller resurser.

Detta är ett positivt och kostnadseffektivt sätt för bolagen att synas på och addera mervärde till sina kunder och communities. Abelco har per idag ett direkt ägande i Brandica om 25 %, och även deras portföljbolag iSecrets har ett direkt ägande om ca 25 %. Detta visar att Abelco tror på Brandicas potential inom e-handelsvertikalen och deras förmåga att leverera innovativa lösningar som kan hjälpa både små och stora företag att nå ut till sin målgrupp och öka sin försäljning.

Investeringen i Brandica och Gustaf är ett steg i Abelcos fortsatta tillväxtstrategi och deras ambition att vara en ledande aktör inom e-handelsvertikalen. Med denna investering kan de erbjuda sina kunder ännu fler lösningar och stärka sin position inom marknaden.