Med sin senaste innovation, full integration mot det svenska clearingsystemet, erbjuder Lunar nu både privatkunder och småföretagare möjligheten att överföra sina löne- och företagskonton till banken. Detta öppnar upp för tillgång till innovativa och smarta banktjänster som tidigare inte varit tillgängliga på den svenska marknaden. Denna strategiska drag markerar en allvarlig utmaning mot de etablerade svenska bankerna.

En revolution importerad från Danmark

I Danmark har Lunar redan omdefinierat banksektorn genom att placera användarupplevelsen i centrum. Med lanseringen av lönekonto, en central del i varje individ och företags ekonomi, siktar Lunar nu på att erbjuda samma revolutionerande tjänster i Sverige. “Lönekontot är kärnan i människors privatekonomi och det ska vara enkelt att byta bank,” förklarar Ken Villum Klausen, VD och grundare av Lunar. “Den svenska bankmarknaden har länge stått still på grund av brist på alternativ och storbankernas dominans. Vi är här för att utmana detta monopol.”

Både bank och techbolag

Sedan starten av sitt fullskaliga bankerbjudande i Danmark 2019, har Lunar snabbt vuxit. Nästan fem procent av den vuxna befolkningen i Danmark är nu aktiva användare av Lunar, och banken har blivit förstahandsval för var femte nystartat företag i landet. Med cirka 850 000 kunder i Norden, varav 200 000 i Sverige, fortsätter Lunar att expandera. De är också unika i att ha byggt en egen molnbaserad betalinfrastruktur som även används av externa partners som Trustly.

“Lunar är en modern, molnbaserad bank helt fri från föråldrade system och processer,” säger Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar. “Vårt tekniska försprång gör oss till en effektivare och billigare bank, vilket vi låter våra kunder dra nytta av genom bättre prissättning.”

En bank byggd för småföretagare

Utöver ett omfattande privatkundserbjudande, ger Lunar också företagskunder tillgång till grundläggande tjänster med noll kronor i startavgift och branschens lägsta årsavgift. Onboarding sker inom 72 timmar, vilket är snabbt och effektivt. Vid den svenska lanseringen av bankens företagstjänster i april, mottog Lunar hundratals ansökningar första dagen, vilket understryker det stora behovet på marknaden.

“Många svenska kunder har redan provat delar av vårt erbjudande. Vi ser att våra användare blir allt mer aktiva och att vi växer snabbt,” avslutar Mats Persson Bergius. Med sitt fokus på användarvänlighet, kostnadseffektivitet och snabbhet, är Lunar väl positionerad för att revolutionera både privat- och företagsbanker i Sverige.