Svea Hovrätt har beslutat att följa samma linje som Solna tingsrätt gjorde i ett tidigare fall som Tesla överklagade till hovrätten. Detta rapporterades av TT. 

Hovrätten anser att Postnord inte har någon skyldighet att skicka postförsändelserna med hänsyn till de rådande omständigheterna.

På grund av Seko och ST:s strejk med IF Metall har Postnord varit oförmögen att leverera försändelser, vilket syftade till att få Tesla att underteckna ett fackligt kollektivavtal. Detta resulterade i att registreringsskyltar till Teslas nya bilar inte kunnat levererats.

“Det är glädjande att hovrätten landar i den enda rimliga slutsatsen, att den grundlagsskyddade strejkrätten trumfar Teslas intressen”, skriver Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia i en kommentar till TT.

Strejken hos Teslas verkstäder i Sverige tog fart i slutet av oktober och har sedan dess fått en spridning i övriga Skandinavien. Under tiden har exempelvis det norska fackförbundet, Fellesförbundet stoppat all transport av Tesla-bilar. Något som kallats för en sympatiåtgärd för att stötta IF Metalls kamp för ett kollektivavtal.