Känner du dig ibland osäker över vilka åtgärder som är bäst för att underhålla ditt hem? Upplever du även att det är svårt att hålla ett helhetsgrepp över boekonomin? Om svaret är ja, gör dig själv en tjänst och börja använda House:IDs kostnadsfria digitala tjänst och aktivera din bostads ID idag.

 

Se över hur du kan optimera ditt hem med House:ID

                          

Genom att aktivera din bostads ID i House:IDs tjänst kan du samla all historisk och löpande information som berör din bostad. 

Vid aktivering av bostadens ID blir det enklare än någonsin för dig att hålla koll på ditt hem, ekonomin runt omkring och mycket mer. Skippa fysiska kvitton, garantidokument och bruksanvisningar. House:ID är en digital tjänst som finns tillgänglig i webb- och appformat där du kan samla all information som rör din bostad helt digitalt! Ladda ner appen eller besök houseid.se och kom i gång gratis med smidig legitimering via BankID.

Kom igång med House:ID och aktivera din bostads ID idag!


Samla all information på ett ställe

För de flesta är boendet den största investeringen i livet, med House:ID kan du enklare ta hand om men även förbättra din livs största investering.

Informationen om din bostad finns idag utspridd hos olika aktörer som kan se din bostad som det vore sin, det är något House:ID vill ändra på. Genom House:IDs tjänst hämtas information från exempelvis bank, kommun, lantmäteri, och försäkringsbolag. Handböcker och annan viktig information hämtas automatiskt. Vidare kan kvitton, fakturor, avtal, köpekontrakt skannas in eller läggas till manuellt, i efterhand finns det en inbyggd sökfunktion som gör att allt är åtkomligt. Sedan är det klappat och klart – all viktig information på ett och samma ställe, för att du ska få tydligare överblick och ökad kontroll över ditt hem.

Fördelar med House:ID

Först och främst är House:ID helt gratis att använda. Nedan presenteras några av flera fördelar som du kan dra nytta av genom House:IDs digitala tjänst.

Ta del av alla fördelar och få koll på din boekonomi

Få koll på din boekonomi – jämför bolån och försäkringar

 


Ett hem är oftast förknippat med en rad olika kostnader, och längs vägen uppstår inte allt för sällan frågetecken. Har du någonsin funderat om dina räntekostnader är rimliga samt hur de jämför sig med andra? Hur ser din belåningsgrad ut jämfört med andra? Och vad är egentligen rimligt att betala för en hemförsäkring?

Med House:ID får du svar på dessa frågor direkt i mobilen eller webben. Genom tjänsten kan du hämta all nödvändig information från banken och försäkringsbolag som rör ditt bolån och dina försäkringar. Du kan även jämföra vad snitthushållet betalar för samma produkter och tjänster. Med andra ord får du tillgång till information som är användbar vid ditt kommande förhandlingstillfälle med banken.

Hur mycket betalar du varje månad för din bostad? Har du tappat bort ett kvitto som behövs inför en deklaration, garanti reklamation? Funktionen för Boendekostnader är till för dig! Genom att enkelt hämta och automatiskt få dem sorterade med bara några få klick, kan du jämföra kostnaderna för ditt boende från tidigare år eller med din budget och se hur de förändras över tid. Den tydliga boendekostnadsöversikten hjälper dig att prioritera rätt kostnader och hålla nere dem över tid om någon kostnad plötsligt skulle skena iväg.

 

Följ din bostads värdeutveckling


När det råder osäkerhet på bostadsmarknaden är det av extra vikt att ha en förståelse över vad ens bostad värderas till. Kanske än viktigare att alltid ha ett uppdaterat säljunderlag  baserat på avdragsgilla kvitton, skillnaden mellan inköpspris och nuvarande värdering. Genom funktionen Kvittofunktionen kan du spara kvitton för framtida behov. När din bostad värderas eller när du lägger till ett kvitto, uppdateras automatiskt dina dokument inför försäljning. Du får full kontroll över din boekonomi på ett enkelt och smidigt sätt! Nu kan du göra det utan att behöva anstränga dig. I stället för att aktivt söka efter information kan du enkelt använda dig av House:ID för att begära en värdeindikation för din bostad, samt se den historiska värdeutvecklingen.

Därefter kan du lugnt sitta i soffan och följa utvecklingen av bostadens värde, månad för månad.

 

Rätt underhåll när det behövs

 

Underhåll utgör en betydande del av att vara en bostadsägare, både i termer av tid och pengar. Det är inte alltid enkelt att hålla reda på och hantera alla nödvändiga åtgärder. Därför erbjuds möjligheten att skapa en personlig “Att göra lista” som kan anpassas med egna uppgifter, samt att välja från en lista med rekommenderade åtgärder. För de valda uppgifterna tillhandahålls även detaljerade beskrivningar om hur du kan genomföra dem, och du har möjlighet att söka bland olika områden som tak, fasad, grund, hängrännor och vattenlås i appens bibliotek. Genom att uppskatta kostnaden för dessa åtgärder kan du skapa en uppskattad budget. Dessutom kan du enkelt följa upp och matcha dina utgifter genom att koppla kvitton till utförda åtgärder.