H&M rasar på sin delårsrapport

Stockholmsbörsen inleder dagen med en nedgång, efter att ha stängt uppåt under gårdagen. Breda OMXSPI-index handlas 0,4 procent ner och storbolagsindex OMXS30 backar med 0,6 procent i öppningen men återhämtade sig sedan och handlas nu runt noll för dagen.

H&M delårsrapport under förväntningarna

Modejätten H&M släppte sin delårsrapport för andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, och resultatet levde inte upp till analytikernas förväntningar. Trots en rörelsemarginal på 11,9 procent, vilket motsvarar en ökning med 3,7 procentenheter, missade det marknadens snittprognos på 12,3 procent. Utöver detta rapporterar H&M en svag försäljningsstart för juni månad. I sitt vd-ord varnar Daniel Ervér för att det uppsatta målet att nå en rörelsemarginal på minst 10 procent för helåret 2024 kan bli svårt att uppnå.

H&M aktie rasar

H&M-aktien har, några minuter efter börsöppningen, fallit med hela 12,7 procent. Detta kraftiga ras påverkar hela Stockholmsbörsen negativt. Nedgången är en av de värsta procentuella nedgångarna i bolagets moderna börshistoria.

Sammanfattning

Stockholmsbörsen öppnar dagen med en tydlig nedgång, kraftigt påverkad av H&M:s delårsrapport som inte levde upp till förväntningarna. H&M:s betydande kursfall drar med sig indexen nedåt, vilket skapar en osäker start på handelsdagen. Hur marknaden kommer att utvecklas under dagen återstår att se, men det är tydligt att H&M:s rapport har haft en omedelbar och betydande inverkan.