I ett banbrytande drag för att modernisera sin betalningsinfrastruktur, har biluthyrningsjätten Hertz valt Stripe som sin primära plattform för hantering av betalningar. Detta omfattande partnerskap sträcker sig över Hertz globala nätverk av 8 500 anläggningar, inklusive 125 belägna i Sverige.

En ny era för betalningar hos Hertz

I takt med att digitaliseringen fortsätter att forma det globala affärslandskapet, tillkännager Stripe, ledande inom finansiell infrastruktur för företag, ett strategiskt samarbete med Hertz. Samarbetet innebär en övergång av biluthyrarens betalningssystem till Stripe, vilket markerar en milstolpe i Hertz strävan efter att förenkla och effektivisera sina betalningsprocesser för en bättre kundupplevelse.

Tim Langley-Hawthorne, informationschef på Hertz, uttrycker entusiasm över det nya partnerskapet: “Vårt tidigare ekosystem för betalningar blev över tid komplext och otympligt, vilket stod i vägen för vår ambition att erbjuda en smidig kundupplevelse. Med Stripe får vi tillgång till en robust och tillförlitlig betalningsmotor anpassad för våra behov.”

Skräddarsydda lösningar för unika behov

Stripe och Hertz har tillsammans utarbetat en produktplan som adresserar biluthyrningsföretagets specifika betalningskrav. Det inkluderar lösningar för utökad autentisering vid längre uthyrningsperioder och stöd för lokala betalningsmetoder som UnionPay och Diner’s Club, vilket breddar tillgängligheten för Hertz kunder globalt.

Revolutionerande betalningsmöjligheter

Med Stripe vid rodret, kommer Hertz att erbjuda en rad förbättrade betalningsalternativ:

  • Privata bokningar: Stripe Terminal blir den go-to-lösningen för fysiska betalningar vid Hertz hyrstationer, vilket möjliggör en sömlös integration med företagets bokningssystem.
  • Onlinebokningar: Stripes avancerade teknologi tar hand om alla onlinebetalningar, där dess optimeringsverktyg avser att höja autentiseringsraten och minska felaktiga avvisningar.
  • Apple Pay: I samarbete med Stripe introducerar Hertz nu även Apple Pay som ett alternativ för hyresköp, vilket tillåter användning av sparade kort eller saldon via Hertz-appen eller vid onlinebokningar med Apple-enheter.

Eileen O’Mara, chef för intäkter på Stripe, kommenterar: “Ingen organisation bör behöva brottas med betalningsproblem, särskilt inte inom biluthyrningssektorn där snabbhet, enkelhet och tillförlitlighet är avgörande. Vi är stolta över att kunna stötta Hertz i deras strävan att erbjuda en friktionsfri tjänst.”

Framtidsutsikter

Med den största hyrbilsflottan i Sverige och representation på 125 orter, blickar Hertz mot en framtid där företaget kan erbjuda sina tjänster mer effektivt tack vare Stripe Connect. Denna lösning möjliggör en förenklad hantering av intäkter och dotterbolag under en och samma finansiella plattform, vilket underlättar för Hertz ekonomiteam att övervaka prestation och automatisera finansiell rapportering.

Den här omställningen till Stripe signalerar en ny era för Hertz, där teknologi och innovation går hand i hand med att erbjuda en överlägsen kundupplevelse och effektivisering av interna processer.