En ny era för revisionsjätten

Grant Thornton, ett framstående revisions- och konsultföretag, välkomnar Henrik Johansson som sin nya verkställande direktör. Johansson, som sedan 2018 har varit en del av företagsledningen, kliver nu in i rollen som vd den 1 maj 2024. Med en bakgrund som CFO, partner och auktoriserad revisor är han väl förberedd för att leda företaget in i framtiden. Johansson tar över efter Anna Johnson, som efter två decennier hos Grant Thornton går vidare till en ny utmaning som vd och koncernchef på Svenska Spel.

En period av betydande tillväxt

Under de senaste åren har Grant Thornton genomgått en imponerande tillväxt, med det senaste året som den starkaste på femton år. Denna framgång kan tillskrivas företagets omfattande utbud av ekonomiska tjänster, som inte bara värdesätts högt av kunderna utan även bidrar till medarbetarnas utveckling. “Henrik Johansson är rätt person att accelerera vår tillväxt och förverkliga vår vision om att bli marknadsledande inom mid-market segmentet. Hans djupa förståelse för vår strategi och hans ledarskap är vad Grant Thornton behöver för att forma vår framtid,” säger Michael Palm, styrelseordförande på Grant Thornton.

Uppdrag: Marknadsledarskap och innovation

Att vara vd för ett revisionsföretag innebär att navigera genom komplexa kvalitets- och riskfrågor samtidigt som man upprätthåller fokus på tillväxt, innovation och ett starkt ESG-perspektiv. Dessa aspekter är avgörande för att leda både Grant Thornton och dess kunder genom en ständigt föränderlig värld, nya regelverk och tekniska framsteg.

Motiverad att leda förändring

Henrik Johansson uttrycker sin stolthet och entusiasm över att ta sig an rollen som vd. “Det är en spännande tid för näringslivet och revisionsbranschen, som båda står inför stora förändringar. Med fokus på entreprenörsföretag har Grant Thornton en unik position att göra en verklig skillnad. Jag ser fram emot att leda företaget och fortsätta vår resa mot marknadsledarskap inom mid-market,” säger Johansson.

Framtiden ser ljus ut

Med Henrik Johansson vid rodret står Grant Thornton inför en lovande framtid. Hans ledarskap, tillsammans med företagets starka grund och framåtblickande vision, lovar gott för både medarbetare och kunder. Som en förespråkare för tillväxt, innovation och hållbarhet är Johansson den perfekta kandidaten för att leda Grant Thornton in i en ny era av framgång och marknadsledarskap.