Från och med den 27 juni kommer Handelsbanken att införa en ränta på 0,25 procent på lönekontot. Detta är en del av Handelsbankens strävan att erbjuda sina kunder ett konkurrenskraftigt och långsiktigt alternativ. Michael Green, chef för Handelsbanken Sverige, förklarar initiativet.

Handelsbankens räntor påverkas av marknadsräntorna och konkurrensläget. För att kunna erbjuda sina kunder en konkurrenskraftig service granskar banken kontinuerligt både inlånings- och utlåningsräntor. Nu har man beslutat att införa ränta på lönekontot för att tillmötesgå kundernas önskemål, säger Michael Green.

Lönekontot, som även kallas Allkonto, är avsett för den dagliga ekonomin, såsom räkningar och dagliga inköp. Kunden kommer att erhålla ränta på belopp upp till 100 000 kronor, medan inget ränta kommer att utbetalas på överskjutande belopp. För sparande erbjuder Handelsbanken ett antal konton med högre räntor som passar olika sparandebehov.

Handelsbanken rekommenderar sina kunder att inte ha mer pengar på lönekontot än nödvändigt. Det finns bättre alternativ som ger högre avkastning om man vill spara som en buffert eller på lång sikt, exempelvis sparkonton. För sparande är det också tryggare med konton som inte kan användas för kortköp eller nätshopping, påpekar Åsa Willén, kontorschef på Handelsbanken i Sundsvall och Ånge.

Införandet av ränta på lönekontot är ett steg från Handelsbanken för att möta kundernas önskemål och samtidigt erbjuda en konkurrenskraftig service. Genom att erbjuda alternativ med högre räntor för sparande uppmanar banken sina kunder att använda lönekontot för den dagliga ekonomin och utforska andra möjligheter för långsiktigt sparande.