Pekka Horo har utsetts till VD för teknik- och designföretaget Reaktor och kommer att tillträda sin nya roll den 1 oktober 2023. Pekka Horo kommer närmast från Microsoft, där han har varit chef för GTM, partnerskap och hållbarhet. (General Manager, Worldwide GTM and Partners, Sustainability). 
Han är en erfaren företagsledare med över 20 års erfarenhet från internationella positioner på Microsoft, Nokia och McKinsey & Company. Under sin framgångsrika karriär på Microsoft har han även varit chef för Microsoft i Finland.
– Jag är mycket glad över att Pekka börjar på Reaktor. Hans ledaregenskaper och internationella erfarenhet från stora organisationer matchar perfekt den här fasen i vår tillväxt. Reaktor är väl positionerat för att hjälpa kunder i olika branscher med digital transformation och har rätt talang. Med Pekka i teamet kommer vi att nå den potential och ta vara på de möjligheter vi ser på den globala marknaden – och göra det snabbare, säger Mika Sutinen, styrelseordförande på Reaktor.
I Sverige arbetar Reaktor bland annat med Aleris som är en kund inom vårdsektorn. Man har även större kunder inom retail. Pekka Horo blir därmed en viktig kugge i Reaktors ansträngningar att växa som företag i Sverige.
– Jag är både glad och hedrad över att få möjlighet att ansluta mig till Reaktor-teamet, som är känt för att vara en föregångare när det gäller att erbjuda ledande produkter och tjänster till tongivande varumärken och organisationer över hela världen. Det finns en enorm potential för företag att omvandla sig digitalt för att ge kunderna bättre service, optimera verksamheten och söka nya möjligheter att växa sina företag med mycket engagerade medarbetare, säger Pekka Horo, och fortsätter:
– Jag ser mycket fram emot att arbeta med teamet för att definiera Reaktors framtida framgång.
Pekka Horo har en Master of Science in Economics and Business Administration från Helsinki School of Economics and Business Administration (nuvarande Aalto University School of Business) och en MBA från A.B. Freeman School of Business vid Tulane University.
Den nuvarande VD:n, Sampo Pasanen, kommer att fortsätta på Reaktor som interim Chief Commercial Officer och stödja Pekka Horo under hans första tid på företaget.