Finanstid har fått äran att intervjua Gymkompaniets vd och ägare Joel Löwenberg. Gymkompaniet lämnade in sitt bokslut för verksamhetsåret 2021/22 och räknade hem en tillväxt på närmare 25 procent och omsättningen landade på 60 miljoner kronor för räkenskapsåret. Enligt data från SEOClarity dominerar sidan gymkompaniet.se sökmotorn Google med störst andel organisk trafik. Prognoser visar att sidan kommer att fortsätta öka inför 2023.

När grundade du Gymkompaniet?
– Det var faktiskt inte jag som grundade Gymkompaniet utan bolaget startades 2011, och då var inte jag med i bilden. Jag träffade på en av de före detta ägarna på tåget mellan Stockholm och Göteborg där vi började prata om vårt gemensamma intresse, träning. Efter lite snack fram och tillbaka så började jag skriva bloggartiklar åt Gymkompaniet, och med tiden började jag även ta hand om kundsupporten. När de tidigare ägarna valde att göra en exit 2015/2016 så valde jag att kliva in som ägare i bolaget och på den vägen är det.

Vad omsätter ni idag och hur ser framtiden ut?
– Vi stängde 2021/2022 på strax över 60 miljoner i nettoomsättning, och även om vi nu går in i en lågkonjunktur ser det ut som vi ska kunna knipa ett par procent till under nästa period. Givetvis är målet att fortsätta växa, och bli riktigt stora på sikt, men vilket tempo det blir beror lite på hur de makroekonomiska trenderna ser ut närmaste åren skulle jag säga.

Är du öppen för att sälja bolaget i framtiden?
– Ja, någon gång hade jag väl kunnat göra det. Vi har varit i lite dialog med investerare genom åren, men än så länge har det inte känts helt rätt. Skulle jag sälja hela bolaget hade det nog dock fått vara en summa som är såpass intressant att man kan starta ett nytt bolag med flygande start. Att bara gå runt hemma hade jag aldrig klarat av.

Kan du dela med dig av tre tips till blivande entreprenörer?
Absolut. Till en början så krävs det mycket tid och energi, detta anser jag vara en naturlig fas i företagandet. Under denna tid är det viktigt att hålla motivationen på topp genom att fastställa kortsiktiga mål men även en långsiktig vision. Varje dag finns det någonting riktigt tråkigt som måste göras och som ger lite halvångest. Få det gjort bara. Troligen är det dagens viktigaste punkt, och det ger bra energi för resten av dagen att beta av den redan på morgonen, samtidigt som det är rätt mindset att komma in i det oavsett vad man vill åstadkomma. Sälj är alltid grunden. Oavsett vad du gör, eller vill göra så kommer sälj vara en fundamental del av jobbet. Så lär dig sälja, och bli bekväm med det. Hitta ditt sätt att sälja som passar dig. Slutligen är det viktigt att komma i kontakt med rätt folk. Lägg tid på dina kollegor. Se till att du och ni delar samma syn på hur arbete ska göras och vad som är viktigt. I takt med att bolaget växer så kommer du tacka dig själv för grundjobbet du gjorde tidigt.

Vi kör fyra snabba med Joel
Favoritmat?
– Min flickväns mamma lagar ofta mängder av assyrisk mat när vi kommer förbi. Svårt att slå hemlagad mat gjord med kärlek.

Tränar du varje dag?
– Inte riktigt. Men fyra till fem dagar i veckan. Alla i bolaget är nog dock mer vältränade än vad jag är.

Vad tar du i bänkpress?
– Ha ha! Som bäst tog jag 135 kg. Hade jag maxat nu hade jag kanske tagit 100 kg, men jag vågar inte lova.

Äter du ohälsosam mat ibland?
– Absolut. Jag är inte så fundamentalistisk. Jag åt tårta senast igår!