Bara två år efter sin framgångsrika lansering når nu Ankorstore enhörningsstatus med en sammanlagd värdering på 1,75 miljarder Euro. Den nya finansieringen på 250 miljoner Euro i Serie C leddes av riskkapital- och investeringsbolagen BOND och Tiger Global, med deltagande av Eurazeo och Coatue, samt tidigare investerare: Index Ventures, Bain Capital Ventures, GFC, Alven och Aglae. Ankorstore, vars uppdrag är att “återuppfinna” grossistmarknaden för oberoende varumärken och återförsäljare, med syftet att jämna ut spelplanen för dessa, har snabbt tagit mark i hela Europa, inklusive Sverige och de nordiska länderna. Ankorstores försäljningsvolym ökade med 950% mellan 2020 och 2021. Mer än 11 ​​000 varumärken registrerades under 2021 på plattformen som idag omfattar 15 000 varumärken som säljer mer än en miljon unika produkter.

“Vår mission är att skapa en global grossistverksamhet som förskjuter makten till förmån för de oberoende handlarna”, förklarar Nicolas Cohen, Co-CEO och Co-Founder, och fortsätter: “Vi vill göra det lättare och enklare för oberoende varumärken och butiksägare att göra affärer med varandra, vi vill vara en del av deras dagliga verksamhet och utmana de omoderna sätten som retail fortfarande sker på. Denna nya finansiering kommer hjälpa oss att expandera geografiskt och accelerera vår närvaro på våra europeiska kärnmarknader. Idag finns vi i 23 länder och har kontor i Stockholm, Paris, London, Berlin och Amsterdam. Under 2022 öppnar vi även kontor i Italien och Spanien.”

Nicolas D’Audiffret, Co-CEO och Co-founder: “Vi behövde ett extraordinärt team för att skala upp Ankorstore så här snabbt. Därför vill jag tacka alla dessa som varit avgörande för att hjälpa oss växa från 0 till 400 anställda, från 0 till 15 000 varumärken och till att värderas som unicorn på bara två år. Få företag klarar att skala upp sin verksamhet som vi gjort och på så kort tid. Just nu rekryterar vi europeiska topptalanger för fullt, för att stärka vårt samarbete med varumärken och retailers och för att utveckla vår lokala försäljning och kundsupport, för att erbjuda den bästa kundupplevelsen, allt för att återförsäljarna ska kunna lägga sina ordrar utan risk och krångel. Vi planerar nu för att fortsätta skala vår verksamhet, såväl horisontellt som vertikalt, och tillför såväl nya produktkategorier som ny funktionalitet i plattformen. Vi adderade nyligen kategorierna Sport och välmående, samt Husdjur, och kommer fortsätta investera i omfattande produkt- och teknikutveckling för att våra användare så få en ännu bättre användarupplevelse”.

Vi är såklart mycket glada för detta tillskott i vår finansiering, men kommer inte tappa fokus på det som driver oss: vår mission att stötta oberoende varumärken och retailers och att göra allt i vår makt att hjälpa dem blir framgångsrika, understryker Pierre-Louis Lacoste, co-founder och CBO och fortsätter: “i retailvärlden är en Anchor Store butiken som attraherar besökare och drar till till uppmärksamhet. Vi vill att de oberoende handlarna ska bli lokala anchor stores i sina områden, de erbjuder sin utvalda produkt till rätt pris i kombination med en unik och personlig butiksupplevelse. Ankorstore skapar ett ekosystem för varumärken, återförsäljare och konsumenter där alla blir vinnare. Tillsammans bygger vi framtidens oberoende retail.”

“Ankorstore bygger nästa generations operativsystem för retail. genom sitt snabbväxande, gränsöverskridande grossistnätverk tillhandahåller de den bästa tillgängliga infrastrukturen åt tusentals varumärken och oberoende butiker över hela världen. Vi inspireras av Ankorstores ledarskap och stolta vision – att transformera handel och frigöra nya, kraftfulla möjligheter över hela värdekedjan inom retail”, säger Mood Rowghani, general partner, BOND, och som ansluter till Ankorstores styrelse som ledamot.

Viktiga resultat som åstadkommits på bara två år: 

 • 365 miljoner € i finansiering
 • Över 400 anställda (helår)
 • Verksamhet i 23 länder
 • 200 000 retailers
 • 15 000 varumärken
 • 2,5 miljoner kontakter mellan varumärken och retailers
 • 1 miljon produkter noterade i plattformen

Fördelar med Ankorstore

 • Gratis leverans i Europa vid minimiordern €300.
 • Minimiorder på bara €100 per varumärke, istället för de högre belopp som vanligen krävs.
 • 60 dagars betalningsvillkor för återförsäljare, varumärken får betalt av Ankorstore vid leverans.
 • Köp av flera olika varumärken i en och samma order.
 • Filtrering för lokalisering av varumärken och produktionsställen som låter återförsäljare skräddarsy utbudet för sina kunder.
 • Ett handplockat urval av autentiska varumärken inom fem områden: Heminredning, Livsmedel, Mode, Skönhet och Barn.