Svenska SaaS-bolaget Flowbox, som hjälper företag att återanvända sina kunders social media-innehåll, går samman med spanska bolaget Photoslurp under namnet Flowbox. Företaget blir genom sammanslagningen den ledande europeiska aktören inom sitt område, samtidigt som man tar klivet in i Sydamerika.

Flowbox startade 2016 och har utvecklat en plattform som låter företag använda sina kunders social media-innehåll i egna kanaler. I februari 2020 gick norska Viking Venture in i bolaget med 80 miljoner kronor för att påskynda expansionen, både genom organisk tillväxt och förvärv. Efter sammanslagningen med Photoslurp växer Flowbox med 25 medarbetare till sammanlagt 70 medarbetare, fördelade på kontor i Stockholm, Amsterdam och Barcelona. Det nya bolaget får årligen återkommande intäkter (ARR) på 80 miljoner kronor.

– Photoslurp är en väldigt bra match för oss. De är en stor spelare i Europa, men även i Sydamerika vilket kompletterar vår tidigare kundbas väl. Sydamerika blir faktiskt en helt ny marknad för oss. Bolaget har dessutom utvecklat en snarlik plattform vilket gör integrationsarbetet smidigt. Vi håller nu på att migrera deras drygt 300 kunder vilket ger oss en total kundbas på över 850 kunder i 40 länder, säger Marcus Carloni, vd på Flowbox.

– Det finns stora likheter mellan Flowbox och Photoslurp, både tekniskt, affärsmässigt och kulturellt. Genom att gå samman skapar vi synergieffekter som lägger grunden för en fortsatt stark tillväxt, inte bara i Europa utan globalt”, säger Eulogi Bordas Casas, vd på Photoslurp och blivande Chief Revenue Officer på Flowbox.

– Efterfrågan på denna sorts digitala marknadsföringsplattformar fortsätter att växa vilket återspeglas i Flowbox starka tillväxt. Genom den strategiska sammanslagningen med Photoslurp kommer vi att fortsätta denna resa och expandera till både nya marknader och produktområden, säger Eivind Bergsmyr, partner på Viking Venture och styrelseordförande i Flowbox.

Bland Flowbox kunder finns Björn Borg, Casall och Outnorth, medan några av Photoslurps kunder är United Colors of Benetton, KARL LAGERFELD och Havaianas.