Det snabbväxande svenska fintechbolaget Yabie har tagit in 160 miljoner kronor i en övertecknad investeringsrunda, meddelar Yabie i ett pressmeddelande. Rundan leds av den nya investeringsfonden Absolute Unlisted och även befintliga ägare som Swedbank, NFT Ventures och Brightly Ventures deltar.

Yabie är ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag med totalt över 4000 företagskunder i Sverige. Yabie hanterar över 100 miljoner transaktioner varje år och har en transaktionsvolym som överstiger 4 miljarder kronor. Bolaget har idag en årstakt på intäkter (revenue run rate) över 120 miljoner kronor med en stark tillväxtkurva.

Bolaget har nu stängt en investeringsrunda om total 160 miljoner kronor som blev övertecknad. Utöver de befintliga ägarna Swedbank, NFT Ventures och Brightly Ventures samt Ilija Batljan som är med och investerar, så tar bolaget in investeringsfonden Absolute Unlisted som ny investerare. Absolute Unlisted investerar totalt 60 miljoner kronor.

Yabie, som utvecklar moderna kassa- och betallösningar för små till medelstora företag i Sverige, har nu över 100 anställda i Sverige. Tillväxten drivs både organiskt och genom förvärv där Yabie under 2022 förvärvat tre bolag.

I en intervju med DI säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie, att man för närvarande lagt börsplanerna på is då klimatet inte är rätt för det för tillfället. Pengarna som man nu tar in ska gå till två nya förvärv.

– Vi är mycket glada och tacksamma över att intresset kring Yabie är så stort som det är. Sentimentet på marknaden har förändrats rejält under de senaste månaderna, där tillväxt och expansion oavsett kostnad inte längre premieras. Det som nu premieras är att bygga en uthållig verksamhet med positiva kassaflöden. Vi ser enorma möjligheter framåt och om vi spelar korten rätt så kommer vi kunna gå ut ur det här klimatet starkare, säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie.

– Absolute Unlisted är mycket nöjda att bli en ny investerare i Yabie. Vi har blivit imponerade av Mathias med team och hur de driver tillväxt på ett förnuftigt sätt både organiskt och genom förvärv. Marknaden för kassasystem och betalningar i Europa är fragmenterad och här kan Yabie ta en ledande roll genom konsolidering och organiskt tillväxt, säger Mikael Petersson, ansvarig förvaltare på Absolute Unlisted.

Yabie värderas efter finansieringsrundan till 960 miljoner kronor, vilket innebär en värderingsökning på mer än 50% sedan senaste nyemissionen under maj 2021.

Finanstid har tidigare skrivit om att Yabie är den första aktören på svenska marknaden att lansera en produkt-beta som transformerar en vanlig smartphone till en kortläsare och kassalösning i en och samma enhet.