Fintechbolaget Nowonomics som erbjuder sina medlemmar enkla sätt att spara privat till pensionen utifrån sina egna förutsättningar breddar nu sitt erbjudande för smart sparande till att även inkludera Revolut Bank. Sedan tidigare kan kunder i Nordea, Swedbank, SEB, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Sparbankerna, ICA Banken, Skandiabanken samt Bank Norwegian nyttja tjänsten och nu bjuds även Revolut Banks kunder in att spara smart till pensionen varje gång de använder sitt bankkort. 

Ett smart sparande via Autospar innebär ett mikrosparande i vardagen genom att en valfri procentsats läggs på varje köp. Summan av procentsatsen investeras inför framtiden i Nowo Global Fund. På detta sätt får användaren ett helt individanpassat sparande som innebär en balans mellan nutida och framtida konsumtion.

Rutger Selin VD på Nowo kommenterar:
Nowos mission är att ingen skall behöva oroa sig för sin ekonomiska framtid. Målet är att man skall kunna leva på samma sätt när man pensionerar sig, som man gör när man är yrkesaktiv. Att man ska kunna få en balans på det ekonomiska livet idag och i framtiden. I takt med att banklandskapet ändras så måste vi kunna möta efterfrågan att kunna spara även för våra medlemmar som inte är anslutna till de mer traditionella bankerna. Via open banking välkomnar vi Revolut Banks kunder som ett första steg i att anpassa oss till den nya mer diversifierade samtiden. 

De sparade pengarna investeras i Nowo Global Fund vilken förvaltas av Nowos dotterbolag QQM Fund Management AB och är exklusiv för Nowos medlemmar.