“Det ska vara lätt att sälja sina tjänster, sin kunskap eller att starta ett bolag. För att idag sälja en soffa behöver man bara ha Swish installerat, men för att sälja bärhjälp av soffan måste man ta hänsyn till moms, skatter, försäkringar etc. Vårt mål är att göra det lika lätt att sälja sina tjänster och kunskaper som det idag är att sälja en soffa,” säger Evelin Kaup VD på Bapelsin.

Bapelsin startades tidigare i år av Evelin & Stephanie Kaup och Magnus Poromaa som de senaste 10 åren haft olika drivande roller på tech bolag så som Klarna, Google, Spotify och So4it. Med deras kunskap inom techbranschen och erfarenhet av att utmana den traditionella sektorn, vill de revolutionera hur vi ser på arbetsmarknaden och skapa en lösning som ger den flexibilitet, frihet och enkelhet som exploderat i efterfråga inom alla olika yrkeskategorier sedan pandemins utbrott.

“Flera stora globala trender så som the Great Resignation men också den exponentiella ökningen i fåmansbolag visar att folk inte längre ser sig själva i ett 9-5 jobb på ett kontor. Efter pandemin förväntar man sig både flexibilitet i arbetsplats och -tider. Vi kan också se att flera vågar testa att starta eget eller byta yrke. Precis allt det, vill vi på Bapelsin förenkla. Det ska vara lätt att skala upp en hobby vid sidan av jobbet för att stegvis kunna försörja sig helt på det eller som student, pensionär eller för den delen småbarnsförälder sälja sina tjänster några timmar i veckan,” säger Stephanie Kaup medgrundare och CFO på Bapelsin.

I måndags lanserades appen Bapelsin, där man inom en rad utvalda yrken såsom trädgårdsarbete, fotografering, barnpassning, träning, loppisförsäljning, bygg och styling kan sälja sina tjänster med några få klick och automatiskt få en skattad lön på sitt konto varje månad. Man kan även följa sin månadslön både före och efter skatt i realtid i appen. Bapelsin ersätter behovet av skapa eget företag och hantera kassaregister, betalsystem och redovisningssystem.

“Vi har såklart en hög ambitionsnivå och vill i framtiden stötta flera olika yrkesgrupper både i Sverige, men även globalt. En it-utvecklare ska kunna använda Bapelsin för sina konsultuppdrag under veckan och samtidigt följa sin passion och undervisa i trädgårdsmästeri på helgerna eller sälja sina Svenska skärgårdsmålningar på Bali. Vi lever i en global arbetsmarknad där vårt yrke har blivit en del av vår livsstil, men samtidigt har regelverken kring beskattning och företagande inte förändrats markant de senaste 100 åren. Precis den friheten vill vi möjliggöra samtidigt som vi ser till att lokala regler & lagar efterlevs. I framtiden ska alla Bapla, om det så är för ett spontant gig eller för att livnära sig,” avslutar Evelin.