Coop Butiker och Stormarknader (CBS) har tagit beslutet att stänga ner fem av sina butiker på grund av olönsamhet. Totalt kommer 55 anställda påverkas av detta beslut.

Följande butiker kommer att stänga:

  • Coop Eneby i Norrköping.
  • Coop Hageby i Norrköping.
  • Coop Ringvägen i Nyköping.
  • Coop Grand Central i Sundbyberg.
  • Coop Skärholmen i Stockholm.

Beslutet kommer efter att man uppmärksammat att dessa butiker, trots flera insatser för att förbättra situationen, fortsatt har varit olönsamma under en längre tid.

“Vi har ett ansvar att ansvarsfullt förvalta våra medlemmars resurser och bibehålla en sund ekonomi genomgående i butiksnätet. När vissa butiker inte levererar enligt förväntningarna, och där framtidens utsikter inte ser lovande ut, måste vi agera i våra medlemmars intresse”, säger vd för CBS, Meta Persdotter.

För de 55 anställda som nu berörs av beslutet påbörjas en osäker tid. Fackliga förhandlingar har inletts för att se över möjligheter för omplacering, alternativt varsel. CBS uttrycker en vilja att stötta sina anställda under denna svåra period.

“Under förhandlingstiden gör vi allt för att erbjuda våra medarbetare en alternativ sysselsättning”, tillägger Meta Persdotter.

Det är alltid tråkigt när en verksamhet behöver stänga sina dörrar, men CBS hoppas att detta steg ska bidra till en starkare och mer hållbar framtid för kedjan som helhet. Medlemmar och kunder kommer att kunna hitta närmaste butik genom CBS:s hemsida eller app.