För tredje året i rad toppar EY listan

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY har återigen utsetts till den mest attraktiva arbetsgivaren inom finanssektorn i Sverige. Det är tredje året i följd som företaget tar hem titeln, enligt Randstads årliga Employer Brand Research. Undersökningen, som baseras på intervjuer med över 6,423 svenskar, pekar på EY:s stabila position i branschen, även när andra företag som storbanken SEB och försäkringsbolagen Trygg-Hansa samt Folksam gör markanta framsteg i rankningen.

Stabila karriärvägar och ekonomisk trygghet lockar

Det är inte bara EY:s expertis inom revision och rådgivning som lockar arbetssökande. Studien framhäver särskilt företagets finansiella hälsa och dess förmåga att erbjuda anställda goda karriärmöjligheter. “I dessa tuffa ekonomiska tider strävar många efter att finna trygga anställningar hos finansiellt välmående företag. EY utmärker sig inte bara genom sin stabilitet utan också genom möjligheterna de erbjuder för karriärutveckling,” förklarar Catrine Jack, employer branding-expert på Randstad.

SEB och Länsförsäkringar starka konkurrenter

SEB har klättrat signifikant i årets undersökning, från femteplats föregående år till andraplats. Detta tyder på att banken lyckats stärka sin position på marknaden genom att också satsa på ekonomisk stabilitet och attraktiva karriärmöjligheter. Däremot har Länsförsäkringar, som förra året innehade andraplatsen, tappat till en lägre position och istället har nya aktörer som Trygg-Hansa och Folksam seglat upp som starka konkurrenter.

EY:s breddade attraktionskraft

Förutom sin dominans i finanssektorn, placerar sig EY även som nummer sex bland alla 150 arbetsgivare som inkluderas i Randstads studie. Företagets förmåga att locka till sig talang sträcker sig över olika generationer, men det är speciellt millenniegenerationen som dras till EY:s erbjudande om karriärmöjligheter och utveckling inom företaget. “Detta är en tid då unga yrkesverksamma söker efter arbetsgivare som inte bara erbjuder ett jobb, utan en karriärväg och möjligheter till personlig och professionell tillväxt,” tillägger Jack.

Medan Ikea tar hem titeln som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024, följt av Spotify och Volvo Group, är det tydligt att inom finanssektorn fortsätter EY att leda vägen, med en blandning av traditionell expertis och innovativa anställningsstrategier.

Hela rapporten kan läsas här.

Sveriges mest attraktiva finansbolag 2024:

 1. EY (1)
 2. SEB (5)
 3. Länsförsäkringar (2)
 4. Nordea (7)
 5. Swedbank (6)
 6. PwC (8)
 7. Trygg-Hansa (ny)
 8. Handelsbanken (3)
 9. Folksam (4)
 10. Skandia (9)

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024

 1. Ikea (2)
 2. Spotify (1)
 3. Volvo Group (9)
 4. RISE (ny)
 5. Försvarets materielverk (4)
 6. EY (ny)
 7. Volvo Cars (7)
 8. Regeringskansliet (ny)
 9. Polisen (ny)
 10. Försvarsmakten (8)