På onsdagens stämma nekades flera styrelseledamöter på telekommunikationsföretaget Ericsson ansvarsfrihet. Bland de som nekats ansvarsfrihet finns avgående styrelseordföranden Ronnie Leten, vice ordförandena Jacob Wallenberg och Helena Stjernholm. Det skriver Dagens Industri.

Ansvarsfriheten beviljades inte för styrelseledamöterna Jan Carlson, Jon Fredrik Baksaas, Eric Elzvik, Kristin Rinne, Kurt Jofs, Börje Ekholm och den avgående styrelseledamoten Nora Denzel. Börje Ekholm nekades ansvarsfrihet både i rollen som styrelseledamot och som VD.

Därmed har hela styrelsen från 2021 nekats ansvarsfrihet igen. Endast Carolina Dybeck Happe, som blev vald in i styrelsen förra året, har blivit beviljad ansvarsfrihet.

Christer Gardell, grundare och vd av Cevian som äger en femprocentig andel i Ericsson, sade att man kommer rösta för ansvarsfrihet för styrelsen i telekomleverantören. Det rapporterade Svenska Dagbladet på onsdagen.

Folksamgruppen röstade för ansvarsfrihet för styrelsen vid Ericssons bolagsstämma, det framgår av ett pressmeddelande.

“För ett år sen röstade vi emot ansvarsfrihet för styrelse och vd. Vi ansåg att vi inte hade något annat val eftersom bolaget helt stängt dörren för kommunikation. I år är vi i ett annat läge. Vi har fortfarande inte alla svar, vi vill fortfarande att Ericsson ska bli mer öppna, men vi kommer att rösta för ansvarsfrihet. Vi vill nu att bolaget fokuserar framåt”, säger Emilie Westholm, chef ansvarsfullt ägande på Folksamgruppen.