Gilion (tidigare Ark Kapital), den svenska lån- och tillväxtplattformen, har idag meddelat att Andreas Hedlund ansluter till bolaget som ny CFO och vice VD. Detta tillskott sker bara månader efter att företaget säkrat över 100 miljoner kronor i en ny kapitalrunda och fortsätter resan mot att etablera lån som en mainstream-lösning för techbolag.

En del av finansindustrins disruptiva trend

I takt med att finansindustrin genomgår en disruptiv förändring, kliver Andreas in på Gilion och ansluter sig till en rad betydande investerare och profiler inom banksektorn. Bland dessa återfinns Annika Falkengren, tidigare VD på SEB, John McCormick, tidigare co-head på Blackstone och Andrew Konopelski, tidigare chef för EQT Credit. Tillsammans med Gilion ser de fram emot en oundviklig övergång där föråldrad data byts ut mot realtidsinsikter. De betonar hur AI kommer att förstärka förmågan att identifiera starka bolag och hur denna kombination fundamentalt kommer att förändra kreditbeslutsprocessen för grundare och techbolag i tidiga skeden.

VD:s syn på tillskottet

Oscar Werner, VD för Gilion, säger: “Andreas omfattande erfarenhet inom internationell finans och finansiering, som innefattar både lån och equity, på företag som Trill Impact, Danske Bank, EQT och Goldman Sachs, ger honom en unik position att förstärka Gilions finanstteam till en formidabel kraft på marknaden. Han är en av de få med sådan internationell erfarenhet som kommer från Norden. Andreas tidigare roller, inklusive hans tid under Trill Impacts snabba tillväxt, understryker hans förmåga att stödja grundare världen över med innovativa finansieringslösningar. Jag är väldigt glad över att få samarbeta med honom för att strategiskt positionera Gilion under vår spännande tillväxtresa.”

Andreas Hedlunds bakgrund

Andreas Hedlund jobbade senast som Partner, Chief Financial Officer och Head of Financing på Trill Impact – ett banbrytande Impact House med cirka 1,2 miljarder EUR i förvaltat kapital inom deras investeringsstrategier för Impact Private Equity, Impact Ventures och Microfinance. Han har mer än 20 års yrkeserfarenhet inom private equity och leveraged finance. Innan han började på Trill Impact var Andreas Head of Leveraged Finance Sweden på Danske Bank. Hans tidigare befattningar inkluderar även: Partner & Head of Fundraising på Brunswick Real Estate; Investment Advisory Professional och sedan Investor Relations Director på EQT, samt analytiker på Goldman Sachs i London.

Andreas Hedlunds vision

“Jag har arbetat med många fintech-team under min karriär, men Gilion erbjuder en övertygande proposition och möjlighet med sin kombination av en disruptiv affärsidé, en banbrytande teknisk plattform och ett mycket erfaret, passionerat och smart grundarteam. Jag är mycket exalterad över att bidra till nästa steg i företagets framgångsrika utveckling och förändra hur techbolag skalar sin verksamhet och reser kapital för sin fortsatta tillväxt”, säger Andreas Hedlund, nytillträdd CFO och vice VD på Gilion.