God morgon!

Hoppas ni haft en fin helg och är laddade för en ny börsvecka! I sakta mak rullar rapportfloden igång och denna vecka har vi några drakar som sin vana trogen rapporterar sitt fjärde kvartal redan i mitten av januari. Kanske kan vi redan här få en hint om hur banker och investmentbolag i gemen klarade det sista kvartalet av 2023?

På torsdag släpper riskkapitalbolaget EQT sin Q4. Bolaget har haft en ok utveckling över 2023 men ändå tydligt sämre än t.ex storbolagsindexet OMXS30. Analytikerkåren går år lite olika håll inför rapporten.

På fredagen släpper Avanza sin rapport för fjärde kvartalet. Den populära internetmäklaren har dragits med dels en hel del tekniska problem som uppmärksammats och dels av något som kan liknas vid en personalflykt, senast var det Johanna Kull och Johan Bouzi som gick till Carnegie, vilket rapporterades om i fredags. Kursmässigt hade Avanza ett svagt 2023 även om det var en liten uppgång. Analytikerkåren är även här mycket oenig, i fredags sänkte JP Morgan sin riktkurs till 162 kronor medan ABG höjde sin riktkurs till 210 kr, senaste kurs är ca 222 kr.

Slutligen har vi investmentbolaget Investor som också de ska rapportera Q4 på fredag. Investor hade ett bra 2023 med en uppgång över 12 % för helåret. Inga tydliga färska rekar från investmentbankerna, men det kan mycket väl komma närmare rapport, vi får hålla ögon och öron öppna.

Önskar er en riktigt fin börsvecka!

Bolag Kvartal
Onsdag
MAG Interactive Q1
Torsdag
EQT Q4
Fredag
Avanza Bank Holding Q4
TF Bank Q4
Investor Q4
Footway Group Q4
Taurus Energy Q1
Igrene Q1