Enphase Energy Inc., ett globalt energiteknikföretag och världens ledande leverantör av mikroinverterbaserade sol- och batterisystem, tar nu sina innovativa produkter till den svenska och danska solcellsmarknaden genom ett utökat samarbete med det tyska startup-företaget 1KOMMA5°. Denna utveckling gör det möjligt för Enphase att exklusivt erbjuda sina Enphase Energy Systems, drivna av IQ8 microinverters och IQ batterier, på dessa nordiska marknader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enphase har nyligen ingått ett strategiskt samarbetsavtal med 1KOMMA5° för att stärka sin närvaro i Tyskland och andra europeiska länder. Nu är det svenska och danska hem ägarens tur att dra nytta av Enphases innovativa teknologi, som 1KOMMA5° nu kommer att erbjuda exklusivt.

“Enphase har redan cementerat sin position som marknadsledare inom elektrifiering av hushåll i hela Europa, och vi ser fram emot att 1KOMMA5° nu kommer att erbjuda Enphases branschledande IQ8 Microinverter och IQ-batterier till svenska och danska konsumenter,” säger Jannik Schall, Chief Product Officer och medgrundare av 1KOMMA5°. “Enphase-enheterna kommer att integreras smidigt i vårt egenutvecklade IoT-system för energi, kallat Heartbeat, och bli en central del av vårt virtuella kraftverk. Detta samarbete är en vinst för alla involverade, från tillförlitlighet och säkerhet till garantier.”

IQ8 microinverters hanterar en kontinuerlig likström på 14 ampere och är speciellt utformade för att stödja de senaste solcellspanelerna och maximera energiproduktionen. De tre nya mikroväxelriktarna – IQ8MC, IQ8AC och IQ8HC – har en maximal uteffekt på 330VA, 366VA respektive 384VA och är utformade för att enkelt kunna kombineras med ett komplett utbud av solcellspaneler som ger upp till 560W (DC). Alla IQ8 microinverters som aktiveras i Sverige och Danmark kommer med en imponerande 25-årig garanti.

Enphase Energy System med IQ-batterier erbjuder olika konfigurationer från 3,5 kWh upp till imponerande 42 kWh och kan uppgraderas under hela systemets livslängd. Enphase levererar en förbättrad solcells- och batterilösning som inte bara är effektiv utan också säker då den inte utsätter installatörer eller husägare för högspänd likström. En annan fördel med Enphase IQ-batterier är att de använder litiumjärnfosfat (LFP) som batterikemi, vilket ger en lång cykellivslängd och en stabil drift tack vare dess utmärkta termiska stabilitet.

Dessa produkter är fullt integrerade med 1KOMMA5°s Heartbeat-system, vilket ger konsumenterna möjligheten att övervaka sin energiproduktion och utforska optimeringsmöjligheter för att minimera användningen av elnätet. Systemet uppdateras kontinuerligt med den senaste programvaran och levereras med en 15-årig garanti i utvalda europeiska länder, inklusive Sverige och Danmark.

“1KOMMA5° har varit en fantastisk partner och vi är glada över att utöka vårt samarbete till två länder med enorm potential för förnybar energi,” säger Dave Ranhoff, Chief Commercial Officer på Enphase Energy. “Utrullningen av IQ8 microinverters och IQ batterier kommer att erbjuda husägare pålitliga, säkra och effektiva energilösningar, med fullständig 24/7 kundsupport för en enastående kundupplevelse.”

Med detta samarbete mellan Enphase Energy och 1KOMMA5° tar Sverige och Danmark ytterligare steg mot en hållbar energiframtid och ger hemägare möjligheten att dra nytta av avancerad teknologi för att producera och hantera sin egen el på ett effektivt och säkert sätt.