Elkjøp inleder strategiskt samarbete med IMPACT Commerce

Elkjøp Nordic, en ledande nordisk elektronikjätte, har påbörjat ett strategiskt samarbete med IMPACT Commerce, Skandinaviens främsta handelskonsult. Detta samarbete är ett steg i Elkjøp’s strävan efter att optimera sin e-handel och skapa en sömlös omnichannel-upplevelse. Målet är att förbättra företagets konkurrenskraft genom en datadriven handel som integrerar online och fysiska butiker.

Teknisk optimering i fokus

Julie Paulsen, Director E-commerce Nordics på Elkjøp, betonar att samarbetet inte innebär en total omvandling av deras tekniska infrastruktur. Istället ligger fokus på att strategiskt förbättra den befintliga plattformen. Med en modern MACH-arkitektur och en huvudlös API-först-strategi siktar Elkjøp på att förbättra teknisk prestanda och kundupplevelse.

“En sömlös kundupplevelse är mer än bara ett trendigt uttryck för oss”, förklarar Paulsen. “Vi vill erbjuda våra kunder möjligheten att handla när som helst och var som helst, och se till att online-upplevelsen matchar våra butikers höga standard.”

Lokal expertis och förstahandsinsikter

IMPACT Commerce kommer att bidra med sin omfattande lokal erfarenhet och expertis. Per-Mattias Nordkvist, VD på IMPACT Sverige, understryker vikten av att förstå den nordiska marknaden och slutanvändarnas beteende.

“I stället för att göra antaganden, baserar vi våra strategier på förstahandsinsikter”, säger Nordkvist. “Genom att kombinera vår lokala marknadsexpertis med avancerad handelsteknik kan vi hjälpa Elkjøp Nordic att nå sina mål inom omnichannel.”

Detta samarbete markerar ett viktigt steg för Elkjøp i deras strävan efter att erbjuda en överlägsen kundupplevelse och stärka sin position på marknaden. Samarbetet med IMPACT Commerce kommer att spela en avgörande roll i att förverkliga dessa ambitioner.