Det nordiska investmentbolaget, eEquity, med inriktning på tillväxt inom digitala affärsmodeller har investerat i Macade, ett svenskt e-handelsföretag som fokuserar på golfkläder och tillbehör. Sedan 2019 har Macade etablerat sig starkt på marknaden, särskilt i Nordamerika, med sitt innovativa sortiment som attraherar både fritidsspelare och professionella golfare. Genom samarbetet mellan eEquity och företagets grundare möjliggörs för Macade att genomföra viktiga strategiska initiativ och investeringar. Detta kommer att accelerera deras framsteg mot att bli ett ledande globalt varumärke inom golfvärlden.

Serieentreprenören Erik Valentin Villadiego grundade Macade 2019 och företaget har snabbt byggt upp en stark närvaro inom golfmarknaden med en nära förestående omsättning på 100 miljoner kronor. För att anpassa sig till de nya trenderna bland den nya generationen golfare har Macade utvecklat produkter som kombinerar modern sportklädsel med traditionell golfstil. De experimenterar med innovativa stilar, material och mönster. Genom en strategi som fokuserar på direktförsäljning till konsument via online-plattformar har Macade framgångsrikt etablerat sig på flera betydande golfmarknader globalt, med USA som den största marknaden, genererande över hälften av intäkterna. På senare tid har Macades produkter synts genom exklusiva partnerskap med flera professionella golfspelare inom PGA, LPGA och den europeiska golftouren, inklusive svensken Alex Norén.

Med det nya investeringskapitalet kommer Macade att ta flera viktiga steg för att påskynda sin globala tillväxtresa. Detta inkluderar rekryteringar för att stärka organisationen, investeringar inom IT, utvidgning av produktutbudet, expansion till nya försäljningskanaler samt ökad satsning på marknadsföring och varumärkesbyggande. Efter transaktionen förblir grundaren huvudägare, medan VD Stefan Kedling fortsätter att leda företaget in i bolagets nästa tillväxtfas.

Erik Valentin Villadiego, Grundare av Macade, kommenterar:
Vi är glada över att välkomna eEquity som ny partner på vår resa. Deras tilltro till vårt team och vår potential är ett tydligt tecken på det hårda och dedikerade arbetet från varje individ på Macade. Samtidigt som den rent finansiella investeringen är betydande är det som verkligen fångade vårt intresse eEquitys aktiva engagemang och omfattande insikt i vår bransch och verksamhet. Vi tilltalas även av möjligheterna till samarbete med de andra DTC-bolagen och entreprenörerna i eEquitys portfölj. Vi ser fram emot att påbörja detta nya kapitel och fortsätta att bryta ny mark inom traditionella golfkläder.”

Douglas Persson, Associate på eEquity, kommenterar:
“Vi har haft Macade på vår radar under en lång tid, och blivit mycket imponerade av deras framfart på golfmarknaden. Teamet bakom Macade har, med begränsade resurser, lyckats bygga ett starkt varumärke med fantastisk tillväxt och god lönsamhet sedan start. Vi är hedrade att få välkomna Macade till vårt ekosystem av portföljbolag som jobbar nära varandra, däribland Aim’n, ZOO.se, CHIMI, John Henric och Sweef. Vi ser fram emot att se vad vi kan uppnå tillsammans.”