Green Tech-företaget DREM, som tillhandahåller värmepumpar till husägare, har säkrat ytterligare 23 miljoner SEK i finansiering från välrenommerade investerare. Företagets mål är att utvidga sin närvaro i Europa.

Genom att kombinera avancerade algoritmer för prissättning, virtuella heminspektioner och en plattform för installatörer förenklar DREM inköpsprocessen för värmepumpar och erbjuder ett tryggare samt ekonomiskt fördelaktigt alternativ för husägare. Sedan starten förra året har deras lösning genomgått omfattande tester och visat sig vara konkurrenskraftig. I Sverige förstärks deras erbjudande ytterligare av det nyligen införda energieffektiviseringsbidraget från Boverket, vilket är tillgängligt för villaägare med el- eller gasuppvärmda bostäder. Bidraget, med ett maximalt belopp på 30 000 kr, kan användas för att installera värmepumpar. De kommande två åren förväntas den svenska värmepumpsmarknaden vara värd 22 miljarder SEK.

Riskkapitalbolaget Peak investerar nu ytterligare 23 miljoner SEK för att stödja DREM:s expansion över Europa.

VD och medgrundare av DREM, Babak Tighnavard, kommenterar: ”Denna finansiering är avgörande för DREM i detta skede. Vi tar digitalisering och förenklad installation till en tid när människor söker alternativ till de stigande kostnaderna för naturgas och el, och vill samtidigt ta ansvar för miljön och energiförbrukningen. Medan upp till 50% av hushållen i Sverige har installerat värmepumpar är siffran under 10% i resten av Europa. Både vi och våra investerare ser en betydande potential i att expandera DREM utanför Sveriges gränser.”

Indra Sharma, Partner på Peak, tillägger: ”I Europa finns det en brist på värmepumpinstallatörer i förhållande till det ökande antalet hushåll som överväger att byta från gas till värmepump. DREM:s plattform effektiviserar branschen genom att låta installatörerna fokusera på själva arbetet istället för att spendera tid på att hitta kunder och marknadsföra sig själva. Potentialen på den europeiska marknaden är enorm då DREMs modell balanserar bristen på installatörer och underlättar övergången för hushållen.”

Under våren har DREM framgångsrikt lockat till sig investeringar från namnkunniga individer som Edgeir Aksnes, en av grundarna av Tibber, Mattias Miksche, tidigare styrelsemedlem i företag som Avanza, Dustin och Pricerunner, samt Peter Lindholm, en av grundarna av Frontier Car Group. I DREMs första investeringsrunda deltog riskkapitalföretag som Byfounders, Redstone och Futurum Ventures. Redstone var även tidiga investerare i Thermondo GmbH, en av Europas största värmepumpsinstallatörer.