Infinidat, en ledande leverantör av lagringslösningar för företag, meddelar idag att analytikerföretaget DCIG har utsett Infinidat till en av världens fem främsta leverantörer av lagring-som-en-tjänst-lösningar (STaaS). Denna rankning är baserad på oberoende forskning som DCIG genomfört på STaaS-marknaden och rapporten “2022-23 DCIG Top 5 Enterprise Storage as a Service Solutions Report” är nu tillgänglig för nedladdning.

 – Att bli utsedd till en av de fem bästa leverantörerna av lagring som en tjänst i världen, visar på Infinidats innovationer på STaaS-marknaden. Genom att leverera flera molnliknande konsumtionsmodeller till våra kunder, samtidigt som vi behåller vår servicenivå, vår teknik att lagra säkert på nätet och funktionella företagslösningar, skiljer vi Infinidats tjänster och plattformar från resten av marknaden, säger Eric Herzog, CMO på Infinidat.

 Genom sin marknadsstudie kan DCIG se att uppfattningen att STaaS kommer att leverera en mängd olika affärsfördelar bara växer i branschen. Undersökningen visar att vissa organisationer ser STaaS som en attraktiv modell för finansiering av infrastruktur, medan andra ser det som en mekanism för att föra modellen för molndrift till lokala lagringslösningar eller som ett sätt att flytta arbetsbelastningar till molnet. DCIG-analytikerna fastställde dock att en väl genomförd STaaS-installation gör mer än att bara spara pengar.

– Storage-as-a-service ger större smidighet och flexibilitet för att stödja förändrade affärskrav, inte minst oväntade händelser som faller utanför planeringen, säger Ken Clipperton, DCIG Lead Analyst for Storage. 

 DCIG:s nya rapport belyser de bästa metoderna som karakteriserar detta växande område:

  • STaaS-lösningar skyddar budgetar från överraskande kostnader genom enkel prissättning 
  • Övervakning från leverantörerna minskar administrativt arbete och underhåll av infrastrukturen 
  • Cybersäkerheten ökar genom att systemen alltid hålls uppdaterade
  • Personalrisker minskar genom att överföra expertis för lagringshantering till leverantören. 
  • Kan vara en stor bidragande faktor till att företagen klarar sina hållbarhetsmål, genom att möjliggöra mer effektiv användning av energi och material.

Som en del av sitt STaaS-program tillhandahåller Infinidat två olika förbruknings- och distributionsmodeller: Elastic Pricing och FLX. Båda modellerna är tillgängliga på alla Infinidats plattformar, inklusive InfiniBox®, InfiniBox™ SSA II och InfiniGuard®.

För att ladda ner rapporten, klicka här