Nytt kapital och starkt partnerskap

Idag meddelar Dahlgren Capital, ett av Sveriges ledande investeringsbolag, att bolaget är ny huvudägare i Zebrain, den ledande digitala coaching- och lärandeplattformen i Norden. Dahlgren Capital blir den största ägaren i bolaget tillsammans med grundartrion Anna Bloth Karling, Jessica Huge och Gustaf Karling. I samband med detta investerar Dahlgren Capital ytterligare nästan 5 miljoner kronor i Zebrain.

– AI är nästa stora industriella revolution som kommer att förändra bransch efter bransch. Zebrain har med hjälp av AI och digital coaching potentialen att förändra lärandeindustrin i grunden. Vi har följt Zebrains resa på nära håll och är imponerade av plattformens möjligheter, de resultat som uppnåtts hittills, och teamet bakom. Det ska bli väldigt spännande att arbeta nära bolaget och stödja deras fortsatta resa, säger Peter Dahlgren, grundare av Dahlgren Capital.

Zebrains innovation och potential

Svenska Zebrain har utvecklat en plattform för medarbetar- och ledarskapsutveckling som med hjälp av AI och digital coaching effektivt säkerställer önskad beteendeförflyttning. Förra året investerade företag globalt över 371 miljarder dollar i medarbetarutveckling och ledarskapsprogram, där endast 12 procent av deltagarna uppnådde önskat resultat. Zebrain stöttar organisationer att säkra beteendeförflyttningar och därmed förbättra effekten och resultaten av dessa program.

En nyckelspelare i marknaden

– Under de senaste 12 månaderna har vi djupdykt i att verkligen förstå och lösa organisationers grundproblematik med utebliven beteendeförflyttning inom skills development och ledarskapssatsningar. Efter ett gediget valideringsarbete och samskapande med flera av våra största enterprisebolag, är vi trygga i att vi har nått fram. Att få in en stark och aktiv huvudägare som Dahlgren Capital, med ett uttalat investeringsfokus på AI och långsiktig värdeutveckling, är den sista pusselbiten för att ta Zebrain hela vägen. Dahlgren Capital tar även ledartröjan i en runda som vi siktar på att stänga innan midsommar, berättar Anna Bloth Karling, VD och medgrundare av Zebrain.

Framtiden för Zebrain och Dahlgren Capital

Med Dahlgren Capital som ny huvudägare står Zebrain inför en spännande framtid. Investeringen och partnerskapet förväntas accelerera företagets tillväxt och ytterligare stärka dess position som en ledande aktör inom digital coaching och lärande. Båda parter ser fram emot att tillsammans driva innovation och skapa långsiktigt värde i branschen.