Coop har meddelat att de kommer att stänga två av sina butiker, en i Stockholm och en i Södertälje, på grund av bristande lönsamhet. Det är Coop Stadion på Karlavägen 53 i Stockholm och Coop Klockarvägen på Klockarvägen 98 i Södertälje som kommer att drabbas av nedläggningen.

Beslutet att stänga dessa butiker är resultatet av en noggrann analys av deras förmåga att fortsätta stärka Coops lokala konkurrenskraft samtidigt som man bibehåller högsta servicenivå till sina medlemmar. Meta Persdotter, VD för Coop Butiker & Stormarknader, kommenterade beslutet och sa: “Att stänga en butik föregås av en ingående och noggrann analys av butikens förväntade förmåga att fortsatt stärka vår lokala konkurrenskraft och samtidigt bibehålla högsta servicenivå till våra medlemmar. I detta fall tillfredsställer våra närbelägna butiker båda ambitioner på ett mycket bra sätt.”

Det är aldrig en enkel situation när butiker måste stängas, och beslutet kommer att påverka de 23 anställda som arbetar i de två butikerna. Nedläggningen är planerad att äga rum den 31 mars nästa år.

Detta är inte första gången under det senaste året som Coop har tvingats fatta beslut om att stänga butiker på grund av lönsamhetsproblem. Bara för en månad sedan meddelade företaget att de skulle stänga fem butiker i Norrköping, Nyköping och Stockholm av samma anledning. Det är tydligt att dagligvarubranschen genomgår förändringar och utmaningar som påverkar företagens förmåga att upprätthålla lönsamheten.

Coop Butiker & Stormarknader är det största bolaget inom Coop och driver närmare 200 butiker i områden som Uppsala, Stockholm, Östergötland och Södermanland. Detta motsvarar ungefär en fjärdedel av det totala antalet Coop-butiker i Sverige.

Beslutet att stänga butiker är aldrig enkelt, och det är alltid tråkigt att se förlorade arbetstillfällen. Förhoppningsvis kan Coop fortsätta att anpassa sig till de förändrade marknadsförhållandena och säkerställa sin framtidiga hållbarhet, samtidigt som man fortsätter att erbjuda högsta servicenivå till sina kunder.