Coloreel har tecknat ett avtal värt 20 miljoner kronor med en producent i Asien som har en bred kundbas som inkluderar flera globala varumärken. Enligt bolagets pressmeddelande på måndagen markerar avtalet en viktig milstolpe för Coloreel och deras erbjudande. 

Det Jönköpingsbaserade företaget har snabbt blivit känt för sin banbrytande teknologi inom brodyr. Företagets innovativa lösning möjliggör färgning av en vit tråd till ett obegränsat antal färger i realtid samtidigt som produktionsprocessen effektiviseras genom digitalisering och ökad automatisering. Dessutom bidrar teknologin till en miljövänligare textilindustri genom att minska vattenanvändningen med upp till 97 procent jämfört med traditionell trådfärgning.

Det strategiska partnerskapet med den asiatiska tillverkaren understryker Coloreels förmåga att möta den ökande efterfrågan på innovativa och hållbara lösningar från tillverkare och varumärken runt om i världen. Den första leveransen av enheter för direkt trådfärgning är planerad redan i oktober i år, medan större volymer förväntas levereras under 2024.

Torbjörn Bäck, VD på Coloreel.

”Vi är stolta över detta partnerskap och ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa högkvalitativa produkter med hjälp av vår patenterade teknik. Det här avtalet är ett bevis på att vårt erbjudande kan bli en viktig del i att göra massproduktion inom klädbranschen mer hållbar, samtidigt som vi ger dem fantastiska möjligheter för design och kreativitet” säger Torbjörn Bäck, VD på Coloreel.