Coegin Pharma planerar parallellnotering i Tyskland

En ny era för tillgänglighet och tillväxt

I ett betydande steg mot att bredda sin investerarbas och öka tillgängligheten på den europeiska marknaden, har Coegin Pharma meddelat sina planer på en parallellnotering på Boerse Stuttgart. Denna strategiska rörelse, som är planerad att genomföras under det andra kvartalet 2024, utgör en del av Nordic Growth Market NGM AB:s (NGM) Reach-program. Det framgår av ett pressmeddelande.

NGM Reach: En bro mellan marknader

NGM Reach-programmet är designat för att utnyttja den primära noteringen i Sverige och göra aktier som primärt är noterade på NGM tillgängliga för tyska och europeiska investerare genom en parallellnotering på “Nordic Growth Market”-segmentet på Boerse Stuttgart. Genom att delta i NGM Reach kommer Coegin Pharma inte att behöva oroa sig för betydande kostnader relaterade till denna noteringsprocess, vilket gör det till en kostnadseffektiv strategi för att utöka sitt fotavtryck.

Boerse Stuttgart: En europeisk jätte

Boerse Stuttgart Group står som den sjätte största börsgruppen i Europa, med över 2 miljoner noterade värdepapper. För Coegin Pharma representerar detta en unik möjlighet att nå ut till ett bredare nätverk av investerare och att dra nytta av en verkligt europeisk noteringsplattform.

En win-win för alla inblandade

Kommentarer från NGMs vice VD, Anders Isakson, understryker entusiasmen kring denna utveckling: “Vårt erbjudande avseende parallellnotering ger en unik access till den europeiska kapitalmarknaden för nordiska tillväxtföretag. Vi är väldigt glada över att addera Coegin Pharma till vår grupp av parallellnoterade bolag på Boerse Stuttgart.”

Framtidsutsikter och förväntningar

För Coegin Pharma är denna parallellnotering inte bara ett sätt att bredda sin investerarbas; det är också en strategisk rörelse som syftar till att stärka företagets position på marknaden. Med tanke på den pågående lanseringen av deras produkt FOL005, en behandling för stimulering av hårväxt, ser företaget parallellnoteringen som en kritisk del i sin strategi för att nå ut till en bredare publik.

Jens Eriksson, tf. vd för Coegin Pharma, uttrycker sin optimism: “Vi ser mycket fram emot att aktierna i Coegin Pharma AB når en bredare geografisk publik, samtidigt som vi fortsätter FOL005 förlanseringsaktiviteter inom stimulering av hårväxt.”

Avslutande tankar

Coegin Pharma parallellnotering på Boerse Stuttgart markerar början på en ny fas i företagets tillväxt och expansion. Genom att tillgängliggöra sina aktier för en bredare grupp av europeiska investerare, tar Coegin Pharma ett avgörande steg mot att förverkliga sin vision om att bli ett ledande företag inom sitt område. Framtiden ser ljus ut för Coegin Pharma, dess aktieägare och potentiella investerare, medan företaget navigerar genom denna spännande tid av tillväxt och utveckling.