Volta Trucks, den innovativa tillverkaren av helt elektriska lastbilar och tjänster, har utsett Claes Nilsson till medlem i företagets styrelse. Claes Nilsson kommer att delta i Volta Trucks styrelse efter en lång karriär inom kommersiella fordon för AB Volvo, där han var VD för Volvo Lastvagnar och medlem i styrelsen. Dessförinnan var han ansvarig för Volvo Lastvagnars regioner i Europa, Sydamerika, Asien och Afrika. Han var även tidigare ansvarig för företagets strategi, affärsutveckling och produktplanering, både regionalt och globalt. Claes Nilsson har också varit styrelsemedlem i Volvo Financial Services, Volvo Venture Capital och inom flera av bolagets lokala marknadsbolag.

Claes Nilsson tar med sig stor kunskap och djup erfarenhet av lastbilsindustrin till Volta Trucks styrelse, särskilt inom områdena försäljning, service, inköp, finansiering, leasing och även genom erfarenheter inom marknaden för fordonspåbyggnad.

“Tillsättningen av Claes Nilsson kommer endast två månader efter tillsättningen av Karl Viktor Schaller. Det här stärker ytterligare styrelsens gedigna erfarenhet och tillför viktig bransch-expertis och validering när företaget fokuserar på sin kommersiella verksamhet. Vi befinner oss nu i en fas när det initiala intresset kring den helt elektriska Volta Zero omvandlas till bekräftade och bindande beställningar. Dessa beställningar ska levereras under året och tillverkas vid vår produktion i Steyr, Österrike”, säger Volta Trucks styrelseordförande Douglas Snyder som även är VD för Luxor Capital Group.

“Jag ser fram emot det här uppdraget i Volta Trucks styrelse med stor entusiasm. Jag är mycket imponerad av företagets vision och affärsplan som innebär att man ska utveckla och producera helt elektriska lastfordon, som i sin tur bidrar till att göra transportindustrin mer hållbar. Produkten är verkligen världsunik, både vad gäller en tekniskt optimerad elektrisk lastbil, men också vad gäller säkerheten för både förare och omgivningen i trafiken. En annan sak som också har imponerat på mig är den operativa modellen och det höga tempot som Volta Trucks har visat upp. Men kanske viktigast av allt är det mycket positiva intrycket jag har fått av de personer i företaget som jag själv har varit i kontakt med. Jag ser verkligen fram emot att ta mina egna erfarenheter in i styrelsearbetet för att vara med och stötta det här företaget in i framtiden” säger Claes Nilsson.