Idag har Checkin.com Group ingått avtal med sin första nordamerikanska kund genom samarbetet med Playtech-plattformen. Den börsnoterade kanadensiska iGaming-operatören NorthStar Gaming Holdings Inc kommer att använda Checkin.coms programvara för inregistrering för att registrera sina användare.

På onsdagen lyfter Checkin.com, det First North-noterade bolaget över 11 procent. Aktien handlas vid 34:50 SEK strax innan lunchtid.

Samarbetet med Playtech, som grundades 1999 och är noterat på London Stock Exchange, tillkännagavs av Checkin.com i maj 2022. Deras omfattande programvara som hjälper användare att registrera sig, verifiera sin identitet och bli kunder har nu fullständigt integrerats i plattformen. Det innebär att Checkin.coms programvara är tillgänglig för Playtechs kunder över hela världen, och parterna kommer också att genomföra gemensamma marknadsförings- och försäljningsaktiviteter. Playtechs plattform är en teknisk marknadsledare inom iGaming och finansiell handel, och företaget har 6600 anställda i 26 länder.

– Avtalet med NorthStar stärker inte bara vår närvaro på den viktiga nordamerikanska marknaden, utan innebär också att samarbetet med Playtech går in i en intäktsgenererande fas. Jag har i flera kvartal betonat både vår plattformsstrategi och satsningen på den nordamerikanska marknaden, och detta samarbete är verkligen en kombination av båda dessa. Vi ser även många andra positiva tecken från andra sidan Atlanten och kommer fortsätta arbeta hårt för att dra nytta av denna framåtrörelse. Det är också viktigt för oss att kunna bidra till att skapa en säker online-miljö som skyddar konsumenter på bästa sätt, säger Kristoffer Cassel, VD och medgrundare av Checkin.com Group.