Care to Translate, den ledande leverantören av medicinska översättningstjänster, har utsett en styrelse som kommer att guida företaget framåt på sin resa att göra hälsovård mer tillgänglig och effektiv genom sin digitala översättningsapp.

Ivar Strömberg är bolagets nya ordförande och kommer med en gedigen bakgrund som tidigare affärsutvecklingscoach på företagsinkubatorn STING, och som grundare och VD för Tele1 Europe / Song Networks. Ivar Strömberg innehar idag ordförandeposten i flera andra framgångsrika företag, inklusive All Ears AB, DPOrganizer AB och Beatly AB.

”Jag känner bolaget väl och har fått följa dem och dess medgrundare ända sedan starten 2018. Det är en ära att få vara med och bidra till företagets framtid som ordförande,” säger Ivar Strömberg, som har en stark grupp med erfarna ledamöter vid sin sida.

Sofia Bertling, grundare och VD för UTI-lizer, med mer än 15 års erfarenhet inom Medtech-branschen, tillför kompetens inom produktutveckling och internationalisering. Hon har tidigare haft ledande befattningar på Hermes Medical Solutions och Sectra Medical Education.

”Jag ser fram emot att finna de bästa vägarna att sprida Care to Translates patientcentrerade produkt till en bransch i stort behov att öka effektiviteten och ta tillvara sina resurser,” säger Sofia.

Georg Rydbeck, CFO för SaaS-bolaget Mentimeter som 2022 värderades till 2,5 miljarder, tillför insikter i investerarrelationer och M&A-projekt. Georg har varit med och byggt upp Mentimeter sedan 2018 och jobbade tidigare inom FP&A och Strategisk planering på Klarna i 8 år.

“Care to Translate är i en fas med en liknande tillväxtresa framför sig samt dynamik i affärsmodellen som när jag började på Mentimeter 2018. Jag brinner för att bygga skalbara organisationer utifrån ett finansperspektiv, och jag ser fram emot att kunna bidra med min kunskap i Care to Translates styrelse,” säger Georg.

I styrelsen ingår också delar av Care to Translates grundarteam

Linus Kullänger, medgrundare, läkare och tidigare VD på Care to Translate, kommer att föra med sig en djup förståelse för vårdpersonalens behov samt företagets kärnvärden och strategi.

“Jag är stolt över hur långt vi har kommit med bolaget, och den nya styrelsen kommer ge oss det stöd vi behöver för att kunna accelerera ännu mer,” säger Linus.

Annie Backman, medgrundare och Chief Medical Officer (CMedO) på Care to Translate, bidrar med sin medicinska expertis och insikter inom språkvetenskap som är avgörande för företagets framtid.

Martin Schalling, medgrundare och Senior Advisor på Care to Translate samt läkare och professor vid KI, kommer att använda sin expertis inom forskning och vårdområdet och sina internationella kontakter som suppleant i styrelsen.

Denna diversifierade och erfarna styrelse kommer att arbeta i samklang med ägarna och företagets VD Maja Magnusson, och tillsammans kommer de att forma en spännande framtid för Care to Translate.