Idag meddelar CapitalBox, en av Sveriges ledande specialister inom företagsfinansiering för små och medelstora företag, att bolaget utser den nuvarande Sverigechefen Emil Jönsson till ny Europachef för lån utan säkerhet.

En erfaren ledare tar över

Emil Jönsson har arbetat inom CapitalBox de senaste tio åren, dessförinnan på ägarbolaget Multitude, och har stor erfarenhet av att leda datadrivna initiativ över olika affärsområden. Innan han tillträdde rollen som Sverigechef var Emil global säljchef på bolaget, vilket har gett honom en gedigen internationell erfarenhet. I sin nya roll kommer Emil att stärka upp organisationens arbete med affärskritisk analys och datadrivna beslut för CapitalBoxs samtliga marknader.

Stora möjligheter framöver

– Vi står inför en spännande tid med stora möjligheter att växa och stärka vår position på marknaden. Min erfarenhet från den svenska verksamheten har gett mig djupa insikter i vad våra kunder behöver och hur vi som organisation effektivt kan möta deras behov. Jag ser fram emot att få applicera viktiga lärdomar och arbeta tillsammans med våra fantastiskt duktiga team över Europa, säger Emil Jönsson, ny Europachef för CapitalBox.

Framgångsrikt första kvartal

Under det första kvartalet i år lyckades CapitalBox verksamhet i Sverige öka försäljningstakten och leverera 20 procent över förväntan, trots ett tuffare marknadsklimat. Det finns ett stort behov och utrymme att stötta fler små och medelstora företag med skräddarsydda tillväxtlån, vilka generellt är svårt att få via traditionella banker.

Värdefullt ledarskap

– Emil har visat enastående ledarskap och förmåga att skapa värde för våra kunder i Sverige. Med en redan stark digital produkt och tusentals nöjda kunder, är jag övertygad om att hans erfarenheter och insikter kommer att vara ovärderliga när vi nu ytterligare stärker vårt fokus på datadrivna beslut och affärskritisk analys i hela Europa. Detta är ett steg på vägen mot visionen om att bli ledande inom Europa, säger Mantvydas Štareika, VD för CapitalBox.

Stöd till småföretagare i Europa

Sedan 2015 har CapitalBox stöttat tusentals småföretagare i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Litauen och Storbritannien med snabb och smidig tillgång till skräddarsydda företagslån som möjliggör tillväxt. 2021 lanserade bolaget en stor sponsringssatsning och inledde samarbeten med OS-guldmedaljörerna Armand Duplantis och Daniel Ståhl.

Med Emil Jönsson i spetsen för det europeiska teamet ser CapitalBox fram emot att ytterligare förstärka sin position som en ledande aktör inom företagsfinansiering på den europeiska marknaden.