By Mates har vunnit en betydande offentlig upphandling för installation av sin innovativa plattform för LSS-kunder i Västerås stad. Detta kommer kort efter bolagets framgångsrika lansering av den digitala fritidsgården i Hässelby-Vällingby.

Genombrott på helt ny marknad

Den nya upphandlingen markerar en viktig milstolpe för By Mates, då den representerar företagets inträde på en helt ny marknad – digitala fritidsaktiviteter för kunder inom LSS. Ordern, som är värd över 2 MSEK, sträcker sig över fyra år med möjlighet till utökning. Detta avtal öppnar inte bara dörrarna till LSS-kunder i Västerås, utan skapar även förutsättningar för landets alla kommuner att följa exemplet och implementera By Mates plattform för sina LSS-kunder.

Marknadsledande inom sektorn

By Mates VD Andreas Bengtsson kommenterar:

“Vi är oerhört glada och stolta över att ha vunnit denna upphandling. Att vår plattform nu kommer att användas inom LSS i Västerås visar inte bara på dess mångsidighet utan även på vår förmåga att anpassa oss till olika marknader och behov. Denna order är ett genombrott för oss och öppnar upp nya affärsmöjligheter inom LSS-sektorn. Vi ser en stor potential i att kunna förbättra livskvaliteten för boende genom vår teknik och förbereder oss nu för snabb expansion inom denna sektor. Med få konkurrenter i en obearbetad marknad ser vi positivt på framtiden.”

Isak Ohlander, Digital handledare på Vård och omsorgsförvaltningen i Västerås Stad kommenterar:

“Visionen med detta projekt har alltid varit att erbjuda våra kunder en säker plats att utveckla både intressen, kunskaper och relationer med hjälp av det digitala. Nu är vi där och det känns fantastiskt att få meddela alla att vi snart passerat mållinjen och slår upp de digitala dörrarna till något banbrytande för staden. Vi ser mycket positivt på framtiden!”

Handlingskraft och effektivitet

By Mates plattform har redan visat sin handlingskraft och effektivitet genom implementeringen av digital fritid i Hässelby-Vällingby, som fått mycket positiv respons. Med denna nya order siktar By Mates på att stärka sin position ytterligare och fortsätta sin tillväxtresa genom att erbjuda innovativa lösningar som möter de specifika behoven inom LSS-boenden.

Nyemission för expansion

By Mates genomför just nu en nyemission för att skapa förutsättningar för en kraftig expansion. Verksamheten präglas av höga marginaler och långa, trygga avtal, vilket ger en stabil grund för tillväxt. Detta är en unik möjlighet att investera i samhällsnytta samtidigt som det finns potential för god avkastning. Genom att delta i nyemissionen kan investerare vara med och stödja By Mates i dess strävan att förbättra livskvaliteten för individer i LSS-boenden och andra sociala miljöer, och samtidigt dra nytta av företagets starka ekonomiska förutsättningar och framtida tillväxtmöjligheter.