Genom sveriges första digitala fritidsgård i Hässelby-Vällingby har By Mates, under ledning av VD Andreas Bengtsson, öppnat dörrarna till framtiden för ungdomsverksamhet. Invigningen den 12 april, som bland annat uppmärksammades av lokalmedia som mitti,  resulterade i ett enormt intresse från kommuner över hela landet. Samma dag som fritidsgården öppnade bokades 17 nya möten med kommuner och nyckelpersoner som visar ett växande intresse för By Mates innovativa lösningar. I en intervju med Finanstid delar Andreas sin entusiasm och planer för företagets framtid.

Intervju med Andreas Bengtsson, VD för By Mates

Finanstid: Andreas, efter mycket arbete har ni äntligen öppnat den första digitala fritidsgården i Hässelby-Vällingby. Hur känns det?

Andreas Bengtsson: Det är en fantastisk känsla! Vårt team har arbetat hårt för att skapa en modern och tillgänglig plats för ungdomar, och att se det bli verklighet är otroligt tillfredsställande.

Finanstid: Det verkar som att er invigning den 12 april fångade många kommuners uppmärksamhet. Berätta om den respons ni fått.

Andreas Bengtsson: Responsen har varit överväldigande. Samma dag som vi invigde fritidsgården bokade vi in 17 nya möten med kommuner från olika delar av landet. Det visar på ett enormt intresse för vår digitala lösning för ungdomsverksamhet och LSS-hem. Därefter har kalendern bara fyllts på.

Finanstid: Vad tror du är anledningen till det stora intresset för By Mates lösning?

Andreas Bengtsson: Jag tror det handlar om att vi erbjuder en ny typ av mötesplats som kombinerar teknik och social interaktion på ett sätt som verkligen talar till dagens ungdomar. Vår plattform är inte bara en plats att hänga på – den är också en plats för lärande och personlig utveckling genom digitala verktyg.

Finanstid: Med så många nya möten inbokade, hur hanterar ni efterfrågan?

Andreas Bengtsson: Det är en utmaning, men en positiv sådan! Vi planerar och genomför nu möten för fullt för att möta den här nya efterfrågan. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna hålla tempot och leverera kvalitet till varje ny installation.

Finanstid: Vad är nästa steg för By Mates efter den här framgången?

Andreas Bengtsson: Förutom den storartade expansion som förestår enligt de tidigare frågorna så kommer vi att fortsätta utveckla och förbättra vår plattform baserat på feedback från användarna och kommunerna vi arbetar med. Viktigt att påpeka är att plattformen inte bara riktar sig mot fritidsgårdar utan kan även anpassas exempelvis för att hantera LSS-hem vilket är ett område vi bearbetar väldigt mycket just nu. Jag är mycket hoppfull om att nästa installation är nära.

Finanstid: By Mates genomför just nu en nyemission för att påskynda etableringen, kan du berätta mer om den?

Andreas Bengtsson: Det stämmer, By Mates är ett publikt aktiebolag med några hundra aktieägare som varit med oss sedan ganska långt tillbaka, det känns därför extra skönt att kunna ge dem riktigt bra nyheter och tacka för deras tålamod som nu äntligen börjar bära frukt. Samtidigt vill vi ge andra möjligheten att vara med på resan och bidra till den otroligt positiva utveckling som vi förväntar oss att våra produkter kommer att medföra. Läs gärna mer om det på vår hemsida.

Finanstid: Det låter som att framtiden är ljus för By Mates. Tack för att du tog dig tid Andreas.

Andreas Bengtsson: Tack själv! Vi är bara i början av vår resa, och det finns mycket spännande framför oss.