BP är det senaste företaget att pausa fartygstrafiken genom Suezkanalen efter en rad attacker mot fartyg, utförda av Houthi-militanter från Jemen.

I ett uttalande på måndagen sade BP att säkerheten för deras arbetare var deras prioritet.

”I ljuset av den försämrade säkerhetssituation för sjöfart har BP beslutat att tillfälligt pausa frakten genom Röda havet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på måndagen.

Nyligen har flera rederijättar, däribland MSC, Hapag-Lloyd, CMA CGM och Maersk meddelat att man väljer att pausa fartygstrafiken genom Röda havet på grund det aktuella säkerhetsläget.

Analytiker menar att den turbulenta situationen kan orsaka en betydande chock för de globala leveranskedjorna, det skriver CNBC.

Sjöfartsindustrin har inte kunnat undvika att dras in i de geopolitiska spänningar kring Israel-Hamas-konflikten. Houthi, som stöds av Iran, har lovat att fortsätta attackera Israel och fartyg på väg mot Israel tills “aggressionen” i Gazaremsan upphör. Suezkanalen går genom Egypten, som gränsar till Israel i söder.

Enligt Bloomberg sker cirka 12 procent av världens vattenburna handel via Suezkanalen som sammanlänkar Asien och Europa.