Genom att felsöka branscher efter manuella och ineffektiva arbetsprocesser växer Hidden Dreams bolagsportfölj i rask takt. Sedan starten 2019 har bolagsbyggaren analyserat över 1000 ineffektiva processer och deras kommersiella potential. Nu står det klart att de lanserar ytterligare två bolag. Nuverica och North House utvecklar varsin SaaS-tjänst som förenklar tidsödande processer inom livsmedelsindustrin och finansbranschen.

Hidden Dreams eliminerar otillräckliga arbetsprocesser genom att grunda nya nischade techbolag. De hjälper bolagen att lyckas genom att tillhandahålla expertis inom affärskritiska områden, från juridik till teknik. Med de nya tillskotten Nuverica och North House har bolagsbyggarna nu 17 bolag i sin portfölj och från starten 2019 har de i snitt dubblat antalet startade bolag årligen. Vilket gör Hidden Dreams till en av Europas mest snabbväxande bolagsbyggare, eller så kallad ”Venture Builder”.

– Många anställda sitter med oproduktiva arbetsuppgifter som relativt enkelt kan förbättras genom en digital lösning. Och det är där vi kliver in. Startup-scenen är fylld av heta buzzwords och coola nya bolag, medan vi skämtsamt brukar säga att vår nisch är att skapa Sveriges tråkigaste startups. Men våra bolag fyller en tydlig funktion och det är att göra branscher och människors arbeten mer effektiva, framgångsrika och framtidssäkra vilket vi är riktigt stolta över. Jag ser fram emot att se vilka fler bolag vi startar i år säger Johan Lindblad, CTO och Founding Partner på Hidden Dreams.

Carolin Solskär, vd för bolaget Nuverica, kommer senast från miljonsatsningen Dream Catcher Academy. Ett avlönat entreprenörsprogram där samtliga deltagare får målet att identifiera varsitt kommersiellt intressant problem som Hidden Dreams och deltagaren i fråga löser genom ett nytt techbolag.

– Det känns otroligt spännande att nu rulla över som vd efter ett par månader där jag djupdykt i en mängd olika branscher och organisationer. Jag identifierade problemet Nuverica ämnar lösa tidigt in i programmet, så nu är jag glad över att äntligen vara i gång med bolagsresan, säger Carolin Solskär, medgrundare och vd på Nuverica.

De två nya bolagen i korthet:

  • Nuverica:
    Nuverica utvecklar en digital tjänst som ska hjälpa livsmedelsföretag att förstå vilka närings- och hälsopåståenden de får göra om sina livsmedel. EU-direktivet som styr detta är komplicerat och går hand i hand med nationella lagar, vilket gör det än mer komplext. Nuvericas verktyg kommer nyttjas av både kommunikatörer, regulatorer och produktutvecklare så att de snabbt och tydligt förstår reglerna kring hur de får uttala sig.

    Tillsatt vd är Carolin Solskär. Carolin har utsetts till Årets IT-kvinna och har flera IT-och innovationsuppdrag i ryggen från bland annat Microsoft och Nordic Tech House.

  • North House
    Inom reglerade bolag krävs omfattande ramverk av styrdokument, vilka måste ta höjd för krav i en mängd olika regleringar. Ramverken ska underhållas och förankras i organisationen men i dagsläget är det både krångligt och tidskrävande. North House bygger nu en digital lösning för styrdokumenten – för att bistå när de ska upprättas, underhållas och förankras. Vilket ökar chanserna för bolagen att driva sin verksamhet i rätt riktning, och minska ett brett spann av risker.

    Tillsatt vd är Julia Haglind. Julia har över 25 års erfarenhet från finansbranschen, som CTO, COO och senast vd för Nasdaq Clearing.