Nu blir det gratis för privatpersoner att sälja allt från möbler och heminredning, till kläder, skor och elektronik på Blocket.
– Det här är ett historiskt beslut som vi fattar för att boosta den cirkulära handeln och bidra till att ännu fler saker får ett längre liv, säger Robin Suwe, vd på Blocket.

Annonskostnaden för privatpersoner tas nu bort från Blocket i kategorierna: För hemmet, Personligt, Elektronik, Fritid & hobby och Övrigt. Tidigare har annonserna i dessa kategorier kostat mellan 15 och 30 kronor.

– Nu vill vi på allvar ta upp kampen med den traditionella e-handeln och visa att det går att göra det lika enkelt, tryggt och smidigt att klicka hem något begagnat som något nytt, säger Robin Suwe.

Blocket har fem miljoner besökare i veckan och varje dag finns runt 500 000 annonser på Blocket. Bolaget omsatte förra året över en miljard kronor och har i över 25 år varit hela Sveriges marknadsplats. I och med förändringen räknar Blocket med en kraftig ökning av såväl antalet annonser som antalet besökare.

– Det här är bara början på resan mot att frigöra all den otroliga tillväxtpotential som vi ser i begagnatmarknaden. Att det nu blir gratis att sälja i några av våra mest populära kategorier är ett viktigt steg för att få fler att välja andra hand i första hand, säger Robin Suwe.

Inom kort kommer Blocket att lansera en rad nya tjänster som förenklar och ökar tryggheten för både köpare och säljare. Snart kommer samtliga användare bland annat kunna ta del av en Köp direkt-funktion där du som köpare direkt kan klicka hem ditt fynd.

– Det här är starten på en värld av tjänster och produkter som vi kommer att fortsätta utveckla tillsammans med våra användare. Att kolla Blocket först ska bli en lika självklar reflex som att inte kasta batterier i soporna – oavsett om du behöver bli av med något du inte använder eller köpa något du behöver, säger Robin Suwe.