En ny era börjar

Styrelsen för Jernhusen har officiellt utsett Biljana Pehrsson till bolagets nya verkställande direktör. Med en imponerande bakgrund inom fastighets- och finanssektorn, tar Pehrsson över stafettpinnen från Kerstin Gillsbro som väljer att kliva ned efter tretton framgångsrika år vid företagets rodret. Styrelsen för Jernhusen har utsett Biljana Pehrsson till ny vd för bolaget. Biljana Pehrsson kommer senast från Nordr och har en mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen. Hon tillträder sin tjänst senast i mitten av augusti, och efterträder Kerstin Gillsbro som efter 13 år på vd-posten lämnar sitt uppdrag under våren 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pehrssons gedigna meritlista

Biljana Pehrsson är välmeriterad inom branschen. Hennes karriär sträcker sig över flera ledande positioner, där hon senast tjänstgjorde som vd för bostadsutvecklaren Nordr Sverige. Tidigare roller inkluderar vd för Kungsleden och Centrumutveckling, samt styrelseuppdrag för Einar Mattsson och East Capital Baltic Property Fund, bland andra. Pehrsson är för närvarande aktiv i styrelserna för Swedbank och Kungliga Dramatiska Teatern, vilket understryker hennes breda erfarenhet och respekterade ställning i branschen.

En vision för Jernhusen

Jernhusen spelar en kritisk roll i Sveriges infrastruktur, som det största kommersiella fastighetsbolaget med fokus på järnvägsnära fastigheter. Med sitt 100-procentiga statliga ägande har bolaget en unik position för att främja hållbart resande och godstransporter på järnväg. Anette Asklin, styrelseordförande för Jernhusen, uttrycker sin entusiasm över Pehrssons anställning: “Vi är mycket glada över att kunna hälsa Biljana Pehrsson välkommen till Jernhusen. Hon är en stark, driven och välrenommerad ledare med diger erfarenhet från fastighetsbranschen. Det gör att hon är väl rustad att axla ansvaret för Jernhusens utveckling där vi fortsätter skapa lönsam och hållbar tillväxt i syfte att bidra till ett ökat resande och godstransporter på järnväg.”

Framåtblickande optimism

Pehrsson själv är både stolt och hedrad över förtroendet hon fått från styrelsen, och ser fram emot att leda Jernhusen in i framtiden. Hon betonar bolagets historiska arv, höga ambitioner och drivkraft för att fortsätta utvecklingen av stationsområden och andra järnvägsnära fastigheter.
-“Jag känner mig stolt och hedrad över att ha fått styrelsens förtroende att kliva in i vd-rollen på Jernhusen. Det är ett bolag med ett historiskt arv, höga ambitioner och stark drivkraft för den framtida utvecklingen av stationsområden och andra järnvägsnära fastigheter. Jag kan konstatera att jag kommer till ett välskött och framgångsrikt bolag med stor bredd, som jag verkligen ser fram emot att bli en del av,” säger Biljana Pehrsson.

Med Pehrsson vid rodret ser Jernhusens framtid ljus ut. Hennes omfattande erfarenhet och ledarskap förväntas inte bara upprätthålla bolagets framgångar utan även leda till nya höjder i en tid där hållbarhet och effektiva transportlösningar blir allt viktigare.