Enreach, den snabbväxande europeiska Unified Communications och Cloud Contact Center-gruppen, når ytterligare en viktig milstolpe i sin integrationsstrategi genom att ta in Benemen under Enreach-gruppens varumärke. Det framgår av ett pressmeddelande.

Benemen är en ledande leverantör av molnbaserade kommunikationslösningar i Norden. Huvudkontoret ligger i Helsingfors, Finland, med ytterligare kontor i Sverige och Danmark. Benemen har varit verksamma i Sverige sedan 2013 och har levererat samma portfölj som på hemmamarknaden i Finland till svenska kunder. I Stockholm har man utökat personalstyrkan och arbetat för att växa verksamheten på den prioriterade svenska marknaden. 

Företaget varit en del av Enreach sedan maj 2021. Benemen antar nu koncernens namn och verkar som Enreach från den 13 december 2021. Bytet av varumärket för Benemen är ett exempel på att Enreach genomför sin integrationsstrategi och realiserar synergier, med stöd av en allt mer enhetlig varumärkesnärvaro på sina europeiska marknader. Tack vare detta utökar man varumärket Enreach på den nordiska marknaden och stärker ytterligare dess ledande position i Europa inom samordnade kommunikationstjänster i molnet.

– Vi hjälper redan ett hundratal nordiska företag att bli mer effektiva och produktiva med tjänster inom röstkommunikation. Med hjälp av våra intelligenta röstlösningar ger vi våra kunder ökade intäkter, en exceptionell kundupplevelse och minskade kostnader när de ersätter äldre infrastruktur med vårt “native voice cloud”, förklarar Matti Heikkonen, Managing Director Enreach for Enterprises, och fortsätter:

– På Enreach har vi arbetat hårt att positionera oss bredare på den europeiska marknaden som ledande inom röstkommunikation i molnet, tillsammans med våra ekosystempartners till Microsoft och Salesforce. Vikten av röstkommunikation ökar och applikationsområdena breddas kontinuerligt. Detta ger Enreach en unik chans att växa snabbt på sina marknader.

– Omprofileringen från Benemen till Enreach är ytterligare ett viktigt steg på vår resa mot att bli marknadsledande i Europa inom UC och CCaaS. Nu kan vi även sälja våra molnbaserade röstlösningar till ännu fler företag på  marknaden. Med Benemen lägger vi till förbättrade röstfunktioner till vår breda portfölj av Enreach, inklusive samordnad kommunikation, molnkontaktcenterlösningar och tjänster som konversations-AI och Teams-integration. Tillsammans kommer vi att ytterligare stärka vår redan starka europeiska närvaro, säger Stijn Nijhuis, VD för Enreach.

Enreach bildades 2018 med stöd av investeraren Waterland Private Equity från Swyx (som bytt namn till Enreach DE) med Voiceworks från Nederländerna och Frankrike-baserade Centile Telecom Applications (omdöpt till Enreach  for Service Providers). Sedan dess har koncernen framgångsrikt kombinerat en dynamisk köp-och-bygg-strategi med organisk tillväxt och införandet av ytterligare värdeskapande lösningar till sin produktportfölj. Omprofileringen av Benemen är resultatet av en utveckling där de enskilda Enreach-företagen har vuxit tillsammans och bildar en integrerad grupp.