Idag meddelar svenskgrundade Bemlo, marknadsplatsen för korttidsuppdrag inom vården, att bolaget stängt en såddrunda om 33 miljoner kronor. Investeringsrundan har attraherat profilerade investeringsbolag som Y Combinator, Long Journey Ventures och Uncommon Capital samt ängelinvesterare där bland annat Dropbox grundaren Arash Ferdowsi, BloomTechs medgrundare Austen Allred, finansmannen Claes Dinkelspiel samt toppchefer från Kry ingår. Den nya finansieringen ska gå till att accelerera företagets expansion i Europa. Utöver hemmamarknaden Sverige har Bemlo etablerat verksamhet i både Norge och Storbritannien under året.

Bemlo kopplar ihop sjuksköterskor och läkare med vårdgivare för att fylla tillfälliga och längre vakanser. Bemlo samarbetar med flertalet vårdgivare och bemanningsföretag för att se till att hela marknaden av konsultuppdrag finns tillgängligt för sina användare.

Benjamin Waye, vd och medgrundare av Bemlo kommenterar: – Genom att tillhandahålla en marknadsplats för korttidsbemanning som matchar rätt sjukvårdspersonal med lediga korttidstjänster kan vi avhjälpa den nuvarande arbetskraftsbristen inom sjukvården. Vi är väldigt stolta att få in toppinvesterare som delar vår vision om att förbättra arbetsförhållandena för sjuksköterskor och läkare samt öka effektivisering av resurser inom sjukvården.

Lee Jacobs, grundare och General Partner på Long Journey Ventures säger– Jag är imponerad av vad teamet på Bemlo har åstadkommit på kort tid och ser fram emot att följa deras resa mot att förbättra transparensen kring arbetsförhållanden på fler europeiska marknader.

Bemlo som lanserades förra året har under det första halvåret av 2022 vuxit med mer än 20% månad till månad och varit del i den Silicon Valley baserade startup-acceleratorn Y Combinator.

Benjamin Waye, fortsätter– Idag använder tiotusentals sjuksköterskor och läkare Bemlo för att söka, hitta och jämföra olika uppdrag inom vården. En viktig faktor till vår tillväxt är att vi sänkt trösklarna och ökat transparensen i branschen, vilket resulterat i att arbetstagare kan ta bättre beslut.

Var femte vårdplats har varit stängd i Sverige under sommaren på grund av den svåra personalbristen och redan 2019 innan pandemin funderade hälften som jobbar inom vården på att lämna yrket. Bemlo stöttar arbetsgivare så som vårdcentraler, sjukhus och äldreboende att säkra upp sin bemanning inom 24 timmar i stället för som idag tre månader.