Azets, outsourcingleverantören av ekonomi- och lönetjänster, har förvärvat finska leverantören av fastighetsförvaltningstjänster Astala Isännöinti Oy med tillhörande bolaget Astala Tekniikka Oy. Astala Isännöinti kommer fusioneras till Isännöinti Rantamäki.

Astala Isännöinti har bedrivit verksamhet i Helsingfors i 50 år. Efter fusionen av Rantamäki och Astala Isännöinti kommer Azets fastighetsförvaltningstjänster att ha mer än 70 experter och en omsättning på 8 miljoner euro.

– För att lyckas i fastighetsförvaltningsbranschen behöver ett företag kunna kombinera moderna digitala tjänster och god kundupplevelse med ansvarstagande och transparens. Astala och Rantamäki är kända för utmärkt kundservice och Azets är en teknikpionjär inom sitt område i Norden. Tillsammans kommer vi att kunna utveckla fastighetsförvaltningsbranschen och ge kunderna ännu bättre tjänster, berättar Ulla Nikkanen, vd för Azets i Finland.

En faktor av stor betydelse för förvärvet var likheterna mellan de båda företagens strategier och värderingar, där tillförlitlighet, ansvarstagande och samarbete är de viktigaste delarna.

– Rantamäki och Astala har under flera decennier bedrivit verksamhet sida vid sida och levererat förvaltningstjänster till fastighetsbolag som vet att uppskatta kvalitetsservice. Vi har som mål att bli fastighetsförvaltningssektorns mest attraktiva arbetsgivare och en trendsättare som visar hur fastighetsförvaltning görs och fastigheter sköts på bästa sätt, säger Mika Laakkonen, Rantamäkis vd.

– Som en del av Azets har vi tillgång till större resurser som kan investeras i bland annat teknisk utveckling. Det ger våra anställda fantastiska möjligheter att lyckas i sitt arbete, samtidigt som kunderna får bästa tänkbara upplevelse av vår service, säger Mikko Astala, styrelseordförande för Astala Isännöinti.