Den 15 augusti, efter godkännande av relevanta myndigheter, övergick Åhléns till en ny ägarkonstellation ledd av Ayad Al-Saffar som även är ny vd för företaget. Nu pågår ett intensivt arbete med att lära känna verksamheten och bygga en ny ledning och organisation samt sätta riktningen för framtiden.

I slutet av juni ingick Axel Johnson ett avtal om försäljning av Åhléns till en ägarkonstellation ledd av Ayad Al-Saffar. I och med affären får Åhléns nya ägare, där Ayad Al-Saffar genom Axcent of Scandinavia AB, som är huvudägare i Ur & Penn, blir majoritetsägare med Torsten Janssons och Göran Härstedts Härstedt & Jansson Invest AB som passiv finansiell minoritets-investerare. Affären godkändes av Konkurrensverket i slutet av juli och den 15 augusti fullbordades affären.

– Jag är mycket glad och stolt över att få tillträda som ny vd för Åhléns. Åhléns är en drömaffär för mig. Jag har länge sneglat på det anrika varumärket och nu har en stor dröm gått i uppfyllelse. Dock har resan bara börjat och jag vill med mina nya kollegors hjälp fortsätta göra Åhléns till den självklara mötesplatsen och jag kommer inte heller ge mig förrän vi vänt bolaget till svarta siffror. Mitt viktigaste fokus nu och den närmaste tiden är att lära känna företaget och alla medarbetare. Jag har redan hunnit träffa många duktiga kollegor och ser fram emot att träffa fler och lära mig mer om verksamheten, säger Ayad Al-Saffar.

I samband med vd- och ägarbytet kommer Åhléns nuvarande ledningsgrupp som består av Weronica Nilsson, Chief Communication Officer, Agneta Larsson, Chief People & Culture Officer, Sema Söderhäll, Chief Supply Chain Officer, Ebba Kilman, Chief Offering Office, Charlotte Wessman, Chief Marketing Officer, Sabina Lerne, Chief Financial Officer, att lämna företaget. Överlämning pågår fram till september.

– Det är en ledningsgrupp med stor kompetens, engagemang och hjärta för Åhléns som lämnar företaget och jag vill tacka dem för det fantastiska jobb som de har gjort. Nu när jag tar över som vd vill jag bygga ett helt nytt eget lag och ledningsteam och samtidigt förenkla organisationen och förkorta beslutsvägarna. Arbetet med det är i full gång och jag ser fram emot att presentera den nya ledningen framöver, säger Ayad Al-Saffar.