Åsa Wigfeldt ny vd för Stockholmshem

Åsa Wigfeldt tillträder som vd för Stockholmshem. Åsa kommer närmast från S:t Erik Markutveckling och har en gedigen erfarenhet inom stadsutveckling och fastighetsbranschen.

Beslutet om att utse Åsa Wigfeldt till ny vd för Stockholmshem fattades av bolagets styrelse den 14 september och välkomnades varmt av ordförande Ingela Edlund. “Vi är mycket nöjda med att Stockholmshem får en vd med så bred erfarenhet av stadsutveckling och fastigheter och ser fram emot att jobba tillsammans med Åsa,” säger Edlund. Hon passar även på att rikta ett stort tack till Olle Torefeldt, som har varit tillförordnad vd under det senaste året.

Åsa Wigfeldt har sedan 2019 innehaft rollen som vd för S:t Erik Markutveckling. Där ägnade hon sig åt att äga, förvalta och utveckla fastigheter i Stockholm i avvaktan på att de skulle omvandlas till bostäder, arbetsplatser eller trafikplatser. Innan detta hade hon en gedigen bakgrund med ledande befattningar vid exploateringskontoret samt de tidigare förvaltningarna markontoret och gatu- och fastighetskontoret.

Åsa Wigfeldt uttrycker sin stolthet och glädje över att få axla rollen som vd för Stockholmshem och säger: “Det ska bli roligt att leda ett så välrenommerat företag med så många nöjda hyresgäster och fina resultat.”

Åsa Wigfeldt tar över rodret från Olle Torefeldt, som har varit tillförordnad vd sedan oktober 2022. Före Torefeldt ledde Anette Sand Stockholmshem fram till årsskiftet 2022-2023 då hon gick i pension.

Med Åsa Wigfeldt vid spakarna förväntar vi oss en fortsatt positiv utveckling för Stockholmshem och en förmåga att möta de utmaningar och möjligheter som framtidens bostadsmarknad har att erbjuda. Vi önskar henne stort lycka till i den nya rollen.