Andreas Jonsson har tillträtt som VD för XMReality och ansvarar nu för försäljning och affärsutveckling. Han har en utmärkt förståelse för bolagets verksamhet och särskilt fokus på intäktssidan. Sedan han började på bolaget i slutet av 2021 har han ökat försäljningen genom partners och varit en viktig del i flera viktiga affärer, inklusive till stora kunder. Andreas tar över som VD efter Jörgen Remmelg, som går i pension.

“Jag är mycket glad över att kunna presentera Andreas Jonsson som ny VD” säger Björn Persson, styrelseordförande i XMReality. “Vi i styrelsen har fått chansen att arbeta nära med Andreas sedan han började på bolaget och valet av Andreas som efterträdare var självklart. Han har en djup inblick i verksamheten och med sin bakgrund är han perfekt att leda bolaget i den säljfokuserade fas som vi nu befinner oss i. Det här kommer att bli jättebra!”

Andreas har en gedigen erfarenhet inom ledarskap, internationell marknadsföring och försäljning. Han har haft flera höga befattningar inom försäljning och kundrelationer på Ruag (numera Beyond Gravity). Innan dess jobbade han på Autoliv där han var involverad i utvecklingen av kamerasystem och algoritmer för automatiserad förarassistans. Andreas har en god förståelse för de industriella kundernas verksamhet och produkternas värde. Han är bosatt i Linköping och har en civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik och Elektroteknik från Linköpings universitet.

“Jag är både stolt och glad över förtroendet att få ta över som VD på XMReality. Det är en fantastisk verksamhet med en konkurrenskraftig produkt och ett starkt team både i Sverige och USA. Vi kommer nu ha ett stort fokus på att öka försäljningen och leverera på de mål som vi tidigare har kommunicerat till marknaden,“ säger Andreas Jonsson.