Advenica rekryterar ny CFO – ska stödja fortsatt expansion och tillväxt

Advenica, den svenska leverantören av cybersäkerhetslösningar, har anställt Annika Freij som nya CFO. I sin nya roll kommer Annika Freij att ha det övergripande ansvaret för bolagets finansiella strategi och styrning samt vara en del av Advenicas ledningsgrupp.

Advenica har upplevt betydande tillväxt de senaste åren och söker nu en erfaren CFO för att stödja företagets fortsatta expansion och lönsamhet. Annika Freij har en omfattande bakgrund inom finans från olika teknikorganisationer och kommer senast från rollen som CFO på Precise Biometrics, ett mjukvaruföretag som främst fokuserar på olika lösningar inom biometrisk identifiering.

Med 2,5 års erfarenhet från Precise Biometrics har Annika Freij även tjänstgjort i tio år som ekonomichef för säljregionen Nord Europa på Axis Communications och sju år på Sony Ericsson Mobile Communications.

“Jag har fått en väldigt positiv bild av Advenica och bolagets värderingar. Det är ett intressant företag i en spännande och viktig bransch, som dessutom haft en stabil tillväxt de senaste åren och har stor potential framöver”, säger Annika Freij.

“Vi ser fram emot att få välkomna Annika Freij till vårt team. Med sin stora erfarenhet av finansfunktionen inom teknikbolag tror vi att hon kan bidra med mycket till Advenicas utveckling framåt”, säger Marie Bengtsson, VD på Advenica AB.