AddPro och IT Advisor har båda en lång och framgångsrik historia på den svenska IT-marknaden och nu gör man gemensam sak med ett samgående för att skapa Sveriges ledande affärspartner för Sveriges företag och organisationer inom säker och effektiv IT. Sammantaget beräknas verksamheten under 2021 omsätta över 1 MRD SEK med god lönsamhet och sysselsätta över 400 personer.

Både AddPro och IT Advisor är inne i en expansiv fas, och med ett sammantaget erbjudande, större geografisk marknad och stor kundbas kommer AddPro/IT Advisor tillsammans att utvecklas ännu starkare till fördel för både kunder och medarbetare.

”AddPro har, med ny huvudägare i Axcel, aktivt bedrivit intensivt analysarbete och utvärderat olika alternativ och möjligheter att fortsätta verksamhetens framgångsrika resa genom att stärka vår kompetens och våra koncept inom strategiska områden”, säger Nicklas Persson, VD och en av grundarna av AddPro. ”IT Advisor har i denna process hela tiden stuckit ut som en mycket spännande aktör med bra kunskap och förståelse för marknaden och sina kunder och berikar den nya konstellationen med ny kompetens, nya tjänster och funktionsleveranser inom Cybersecurity och Management Consulting. Det är saker som våra medarbetare och våra kunder värdesätter högt och det ska bli riktigt spännande att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med IT Advisor på den svenska marknaden med detta dreamteam” fortsätter Nicklas Persson.

”Det var länge sedan IT-säkerhet enbart var en fråga för IT-organisationen. Ledning, styrelse, aktieägare såväl som tillsynsmyndigheter har ett övergripande ansvar då området inkluderar risker utöver de finansiella. För att möta dagens och morgondagens hot vill våra kunder ha hjälp med att utveckla strategier i kombination med tekniska åtgärder för att adressera dessa hot. Med IT Advisors kompetens inom detta område blir AddPro en än mer relevant affärspartner till våra kunder och en effektiv katalysator i deras affärsutveckling” fortsätter Nicklas Persson

”Vi är mycket glada och stolta över vårt samgående med AddPro. Vi delar samma värdegrund och kompletterar varandras kompetenser och tjänster väldigt väl. Med AddPro kan vi accelerera vår affärsplan och leverera ett komplett cybersäkerhetserbjudande från strategisk rådgivning till 24×7 drift och övervakning. Vi ser verkligen fram emot en spännande och framgångsrik resa tillsammans med AddPro och våra kunder!”, säger Rickard Sandström och Ren Watanabe, grundare av IT Advisor.

Tillsammans har man utarbetat en aggressiv tillväxtplan för den svenska marknaden.

AddPro AB ( www.addpro.se )

AddProkoncernen bedriver verksamhet inom IT-området, Säker & Effektiv IT, och etablerades år 2000. Verksamheten utvecklas mycket positivt, expanderar starkt och finns idag representerat i Malmö , Stockholm Göteborg, Helsingborg, Kristianstad.

AddPro är en av de främsta applikations- och molnintegratörerna i Sverige. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24×7 bemannad servicedesk kan verksamheten förse marknaden med de bästa lösningarna inom AddPros fokusområde. Verksamheten beräknas 2021 omsätta strax över 1 MRD SEK med god lönsamhet och sysselsätta över 400 specialister varav ca 85% är tekniska specialister som är verksamma i något av bolagets kompetensområden.

IT Advisor Sweden AB ( www.itadvisor.se )

Sedan starten 2008 erbjuder IT Advisor konsulttjänster och produktnära tjänster inom IT-säkerhet. IAM och Cybersecurity är fokusområden där IT Advisor förser kunderna med spjutspetskompetens för att lyckas med sina satsningar. IT Advisor utför också förvaltningsuppdrag av IT-säkerhetstjänster och lösningar inom IAM-området. Med lång samlad erfarenhet från olika branscher och en förståelse för hela värdekedjan som bidrar till hög IT-säkerhet har IT Advisor växt fram som en högt värderad IT-säkerhetspartner och strategisk rådgivare. IT Advisor är baserat i Stockholm och har idag 26 anställda med kunder i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Axcel Management A/S (www.axcel.dk)

Axcel grundades 1994 och är idag en nordisk riskkapitalfond som fokuserar på mellanstora företag och har en bred krets av både nordiska och internationella investerare. Axcel har upprättat sex fonder med sammanlagt cirka 2,6 miljarder EUR i kapitalåtaganden. Fonderna har genomfört 59 investeringar och mer än 100 större kompletteringsförvärv till dessa. 43 av företagen har sålts eller börsnoterats och Axcel äger idag 16 företag.